Voordelen assessments: dit moet je weten | Werving op Maat

De voordelen van assessments: dit moet je weten

Voordelen assessments: ontdek of het iets voor jou is

Twijfel je over of een kandidaat echt gaat passen binnen je team en organisatie? Wil je weten of iemand echt het gewenste profiel heeft? Ga dan voor een assessment! In dit artikel ontdek je welke voordelen assessments je opleveren.

 

Voorspelkracht en zekerheid 

Een van de belangrijkste voordelen van assessments: ze geven inzicht in hoe iemand hoogstwaarschijnlijk kan of gaat functioneren in de toekomstige functie. Het is een effectieve manier om het potentieel van een kandidaat te bepalen. Zeker bij twijfel kun je als werkgever een weloverwogen keuze maken en een mismatch voorkomen. Naast het toetsen van kennis en ervaring kun je door middel van assessments gerichter zoeken naar de kandidaat met de juiste competenties en drijfveren.

 

Een professioneel selectieproces & candidate experience

Voor de sollicitant is een assessment ook prettig: ze hebben aan de ene kant het gevoel dat ze serieus en professioneel worden beoordeeld. Zelfs als ze afgewezen worden, kun je dat met zo’n assessment nog beter beargumenteren en begrijpen ze het waarschijnlijk beter. En aan de andere kant leert de sollicitant zelf ook veel van het assessment: zij krijgen de uitkomsten ook altijd zelf te zien. Zo leren ze zichzelf ook beter kennen. Een extra voordeel van assessments is dus dat het bijdraagt aan een betere candidate experience.

 

Meer weten over assessments 

Wil je meer weten over assessments? Lees dan bijvoorbeeld deze artikelen: 

 

Voordelen assessments: overtuigd? 

Interesse in de voordelen die een assessment je oplevert? Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bij Werving op Maat aanbieden? Download hier de hand-out of neem vrijblijvend contact op met recruitment- en assessment consultant Finn Vullings via 06-28346665 of finn@wervingopmaat.nl.  

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

15 juni 2021

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?