Voordelen assessments: dit moet je weten | Werving op Maat

De voordelen van assessments: dit moet je weten

Door (of misschien wel dankzij) corona heeft er een enorme versnelling van de digitale transformatie plaatsgevonden. Medewerkers werken nog steeds vaak gedeeltelijk vanuit huis en zelfs sollicitatieprocedures vinden online plaatst. Dit vraagt niet alleen om aanpassing in het recruitmentproces, maar ook om andere competenties bij de toekomstige medewerker. Twijfel je over of een kandidaat echt gaat passen binnen je team en organisatie? Wil je weten of iemand echt het gewenste profiel heeft? Ga dan voor een online selectie-assessment. Een van de grootste voordelen van assessments is dat ze de succeskans vergroten en mismatches kunnen voorkomen.

 

Voorspelkracht en zekerheid

Het belangrijkste voordeel van een (online) selectie-assessment: het geeft inzicht in hoe iemand hoogstwaarschijnlijk kan of gaat functioneren in de toekomstige functie. Het is een effectieve manier om het potentieel van een kandidaat te bepalen. Zeker bij twijfel kun je als werkgever een weloverwogen keuze maken en een mismatch voorkomen. Naast het toetsen van kennis en ervaring kun je door middel van assessments gerichter zoeken naar de kandidaat met de juiste competenties en drijfveren.

 

Een professioneel selectieproces & candidate experience

Bij sollicitanten kan een assessment het beeld van een objectief en professioneel selectieproces versterken. De kandidaat krijgt het gevoel dat er op professionele wijze naar zijn of haar competenties wordt gekeken en dat het selectieproces met zorg en aandacht wordt doorlopen. Zelfs wanneer de kandidaat wordt afgewezen kan het assessmentrapport worden gebruikt voor eigen ontwikkeling en in volgende sollicitatiegesprekken. Door waardevolle inzichten kijkt de kandidaat hoogstwaarschijnlijk positief terug op het selectieproces en draagt het bij aan de candidate experience.

 

Voordelen assessments: meer weten?

Interesse in de voordelen die een assessment je oplevert? Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bij Werving op Maat aanbieden? Download hier de hand-out of neem vrijblijvend contact op met recruitment- en assessment consultant Pauline de Boer via pauline@wervingopmaat.nl.

Pauline de Boer
Recruitment & assessment consultant

15 juni 2021

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?