Welke Management Drives-kleuren zijn er? Ontdek het hier!

Management Drives-kleuren: welke zijn er en waar staan ze voor?

Management Drives kleuren

Management Drives is een innovatieve methode die mensen helpt om hun persoonlijke en professionele drijfveren in kaart te brengen. Deze methode bestaat uit zes Management Drives-kleuren die verschillende drijfveren representeren. Het is een krachtige tool voor managers die hun team beter willen begrijpen en begeleiden.

 

Het gebruik van Management Drives-kleuren om de verschillende drijfveren te begrijpen

De drijfveren die voortkomen uit de Management Drives-test geven inzicht in hoe mensen zich gedragen in normale situaties en hoe ze zich gedragen onder stress. Management Drives maakt het eenvoudig om de verschillende gedragingen, culturen en ontwikkelingen met elkaar te verbinden. Het gebruik van de Management Drives-kleuren maakt het effectief en efficiënt om de verschillende drijfveren te identificeren en te begrijpen. Er zijn zes verschillende drijfveren-kleuren:

Groen – People manager
De people manager streeft ernaar om mensen te helpen hun doelen te bereiken. Ze geven prioriteit aan het opbouwen en onderhouden van sociale banden en het stimuleren van samenwerking en feedback.

Geel – Visionair
Visionairs streven ernaar om de toekomst te analyseren en begrijpen. Ze hebben en sterke drang om te innoveren en creatief te zijn. Ze zijn nieuwsgierig en stellen vragen over wat mogelijk is en hoe ze dat kunnen bereiken.

Oranje – Ondernemer
De ondernemer is competitief ingesteld en heeft een duidelijke focus op het bereiken van zijn doelen. Ondernemers zijn ambitieus en staan open voor kansen om te groeien en succes te behalen.

Blauw – Bestuurder
Bestuurders hechten waarde aan regels en discipline. Ze willen een omgeving waarin zekerheid en duidelijk centraal staan. Ze zijn loyaal aan hun verplichtingen en nemen hun verantwoordelijkheid.

Rood – Autoriteit
De autoriteit is assertief en staat bekend om zijn strijdlust. Hij verwacht dat zijn bevelen worden opgevolgd en doet er alles aan om effectiviteit te garanderen. Hij is vastberaden om doelen te bereiken en staat niet toe dat obstakels zijn voortgang vertragen.

Paars – Nestor
De nestor is een persoon die anderen helpt, banden creëert en een veilige omgeving biedt. Hij is verbindend, beschermend en zorgt voor het gevoel dat iedereen zich ‘thuis’ voelt. Een nestor staat altijd klaar om voor anderen te zorgen.

 

Inzicht in individuele en teamprofielen voor een verhoogde motivatie en prestaties

Organisaties bestaan omdat mensen samenwerken. Maar hoe zorg je dat mensen optimaal samenwerken? Hoe zorg je ervoor dat mensen gemotiveerd zijn en elkaar versterken? Inzicht krijgen in elkaars individuele profiel is het begin. Een teamprofiel geeft daarnaast inzicht in de drijfveren van een compleet team. Een teamprofiel is dus de optelsom van meerdere individuele profielen. Het brengt de sterke punten en valkuilen van het team in kaart. Het laat ook zien wat dit team motiveert en demotiveert. Met dit inzicht is het mogelijk om de prestaties van het team te verbeteren en de energie binnen het team te verhogen.

Management Drives is dus een krachtige tool die managers helpt om de verschillende motieven van hun teamleden te begrijpen en te begeleiden. Met deze tool krijgen ze diepgaand inzicht in de drijfveren van hun teamleden. Zo kun je als managers beter begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken, hun gedrag verbeteren, betere beslissingen nemen en je team naar een hoger niveau tillen. Je creëert een optimale omgeving waarin mensen kunnen bloeien en hun prestaties kunnen verhogen.

 

Management Drives laten afnemen?

Je hebt nu geleerd welke kleuren Management Drives bevat. Heb jij interesse in een Management Drives-assessment? Wil je weten welke drijfverentest-kleur bij jou past? Neem dan contact op met onze recruitment- en assessment consultant Pauline via 06 – 28 34 66 67 of pauline@wervingopmaat.nl. Of vul het formulier hieronder in en zij neemt contact met je op. Ook voor een DISC-assessment ben je bij ons aan het juiste adres.

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?