Wat is een T-shaped professional? Dit moet je weten!

Wat is een T-shaped professional?

Wat is een T-shaped professional? Lees het in dit artikel

T-shaped professionals: je hoort er tegenwoordig steeds meer over. Maar wat is een T-shaped professional precies? We leggen het je in dit artikel uit.

 

Wat is een T-shaped professional? 

Een T-shaped professional is iemand die zowel diepgaande expertise heeft op één specifiek gebied als brede kennis en vaardigheden op meerdere aanverwante gebieden. Die diepgaande specialisatie kun je zien als de verticale lijn in de letter T, de brede vaardigheden vormen de horizontale lijn, vandaar de naam ‘T-shaped’.  

Omdat een T-shaped professional dus zowel diepgaande kennis als brede vaardigheden heeft, kan hij of zij werken aan verschillende disciplines die gerelateerd zijn aan zijn of haar specialisatiegebied. Dit maakt T-shaped professionals uniek. Ze kunnen bovendien goed samenwerken en communiceren met verschillende teams en professionals, waardoor ze een waardevolle aanwinst zijn voor elk bedrijf. 

 

Aanverwante disciplines 

Het is belangrijk om je te realiseren dat het horizontaal altijd gaat om aanverwante disciplines. Een copywriter die daarnaast ook best een muur kan schilderen, is geen T-shaped professional. Een copywriter die ook een stukje vormgeving kan oppakken bijvoorbeeld wel. Andere algemene voorbeelden zijn een recruiter die ook een stukje acquisitie kan oppakken, een verpleegkundige die naast eigen werk ook stagiairs begeleidt of een grafisch ontwerper met hele sterke communicatie- en presentatievaardigheden, zodat hij of zij de gemaakte ontwerpen ook aan klanten kan presenteren. 

 

Whitepaper met uitleg en voorbeelden  

Je hebt in dit artikel antwoord gekregen op de vraag ‘Wat is een T-shaped professional?’. Maar met alleen deze informatie ben je er nog niet. Want waar vind je die T-shaped professionals dan? Wat zijn de voordelen voor je organisatie als je dit soort profielen aanneemt en waar moet je goed op letten? Vooral in de IT-sector zijn T-shaped professionals een zeer actueel onderwerp. Daarom hebben we een complete (en gratis) whitepaper opgesteld over T-shaped IT-professionals. Met daarin heldere uitleg, concrete voorbeelden van T-shaped IT-profielen en meer. Download de whitepaper direct en doe er je voordeel mee! 

Niet actief op zoek naar T-shaped IT’ers maar naar T-shaped HR-professionals, finance-professionals of sales-professionals? Ook dan kunnen wij je zeker helpen! Neem eens contact met ons op. We bespreken graag welke mensen uit ons netwerk bij jouw vraagstukken passen. 

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

26 juli 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?