Een opvallend cv: val echt op als sollicitant!

Een opvallend cv: val echt op als sollicitant

Een opvallend cv maken Werving op Maat

Waarom zou je een opvallend cv maken? Dat zit zo! Je hebt de perfecte vacature gevonden en wil gaan solliciteren: hoe zorg je er dan voor dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek? In deze blog vertellen we je hoe je een opvallend cv maakt, inclusief sollicitatiebrief. Met deze tips zorg je ervoor dat jij dé uitblinker bent en dat je de werkgever overtuigt van het feit dat jij de ideale kandidaat bent voor de baan. Of je nu aan het begin van je carrière staat of een ervaren professional bent. 

 

Hoe maak je een opvallend cv?

Wist je dat een recruiter gemiddeld 6 seconden naar je cv kijkt? Zorg dus dat er alleen noodzakelijke info in staat! Een recruiter of werkgever krijgt door jouw cv direct een goed beeld van wie jij bent en wat je kwaliteiten zijn. Hoe doe je dat? Hier zijn 4 stappen om een zo opvallend mogelijk cv te maken. 

1. Gebruik geen standaard titel 

Het woord cv of curriculum vitae gebruiken als standaard titel boven het cv is niet aan te raden wanneer je wil opvallen. Diegene die je cv gaat bekijken, weet namelijk al dat het gaat om een cv-document. Gebruik in plaats daarvan je naam als titel met een korte beschrijving als opvallende cv-titel. Dit maakt je cv gelijk een stuk persoonlijker. Een voorbeeld kan zijn: “Marieke Jansen – Resultaatgerichte marketingprofessional met een passie voor digitale strategieën en merkontwikkeling.” 

2. Beschrijf alleen de noodzakelijke informatie 

Maak je opvallende en creatieve cv niet te groot. Een cv van 1 of 2 A4’tjes is lang genoeg. Cv’s worden vaak snel gescand en niet alles wordt gelezen. Op je cv moet daarom alleen de noodzakelijke informatie komen te staan en de belangrijkste punten moeten als eerst te lezen zijn. Heb je veel verschillende werkervaring en is die lijst nogal lang? Kies er dan voor om alleen de meest relevante werkervaring te beschrijven of minder relevante werkervaringen samen te voegen. 

3. Maak het overzichtelijk 

Jouw opvallende, creatieve cv gaat natuurlijk om de inhoud, toch is een sterke lay-out belangrijk om op te vallen en professioneel over te komen. Deel je cv logisch en overzichtelijk in en maak gebruik van tussenkopjes zoals ervaring, opleidingen en kwaliteiten. Daarbij is het toevoegen van bulletpoints zeer handig. Zo kan iemand snel scannen wat bijvoorbeeld je kwaliteiten zijn. Om je cv opvallend te maken kun je ook gebruik maken van online cv-templates. Deze zien er vaak professioneel uit en hebben meerdere designs en lay-outs. Houd er wel rekening mee dat sommige cv-templates niet gratis zijn. Wil je nu een gratis cv-template proberen? Download ons handige cv-template hier!

4. Pas je opvallende, creatieve cv bij elke sollicitatie aan 

Om nog meer indruk te maken, kun je het best je cv aanpassen op de organisatie en functie waarnaar je solliciteert. Iedere baan heeft specifieke vereisten en verwachtingen. Door je cv aan te passen, kun je de nadruk leggen op de vaardigheden, ervaring en prestaties die het meest relevant zijn voor de specifieke functie waarnaar je solliciteert. Dit vergroot je kansen om als geschikte kandidaat te worden beschouwd. Het tonen van een sterke aansluiting tussen je cv en de functie laat daarnaast ook zien dat je de moeite hebt genomen om jezelf voor te bereiden en dat je oprecht geïnteresseerd bent in de positie.  

 

Schrijf een opvallende sollicitatiebrief 

Om nog meer kans te maken om uitgenodigd te worden voor een sollicitatie kan een opvallende sollicitatiebrief erg helpen. Dit is een brief die je bij je cv stuurt. Een zorgvuldig opgestelde sollicitatiebrief toont aan dat je serieus bent over je aanvraag en geeft een positieve indruk aan de organisatie waar je solliciteert. In een motivatiebrief leg je gedetailleerd uit waarom jij perfect past bij de baan of stage waarvoor je solliciteert, en je benadrukt je eerdere ervaringen en kwaliteiten die van toepassing zijn.  

 

Hulp nodig?

Heb je advies nodig voor jouw opvallende cv of opvallende sollicitatiebrief? Of nog veel eerder, namelijk bij het vinden van een interessante nieuwe uitdaging? Dan helpen wij je graag. Neem eens een kijkje in onze vacaturebank of vul het formulier onderaan deze pagina in. Dan nemen wij contact met je op!

Tom van Boheemen
Marketing medewerker

08 februari 2024

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?