Professioneel en gratis cv-voorbeeld! Werving op Maat

Een goed cv-voorbeeld

cv-voorbeeld

Je hebt een leuke vacature gevonden, maar voordat je gaat solliciteren, moet je nog je cv updaten. Toch weer een klus waar je even goed voor wilt gaan zitten. Want wat wil je er allemaal in kwijt en hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt? In dit artikel geven we je graag de handvaten om snel en eenvoudig een nieuw cv te maken. En als bonus: een cv-voorbeeld dat je gratis en voor niets van ons mag downloaden!

 

Wat zet je in een goed cv: voorbeelden

Een cv bestaat eigenlijk altijd uit dezelfde gegevens. Het doel van een cv is namelijk dat je belangrijke basisgegevens overzichtelijk en samengevat kunt delen, zodat de ontvanger een goed beeld krijgt van wie jij bent en wat voor loopbaan je tot nu toe hebt doorlopen. Daarom zet je er bijvoorbeeld altijd in:

 • Persoonlijke gegevens: begin je cv met je persoonlijke gegevens, waaronder je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Voeg ook een link naar je LinkedIn-profiel toe, zodat werkgevers meer over je professionele achtergrond kunnen ontdekken.
 • Profielschets: schrijf een korte paragraaf waarin je jezelf presenteert en benadrukt waarom jij de geschikte kandidaat bent. Vermijd clichés en wees specifiek over je vaardigheden en doelen.
 • Werkervaring: licht je werkervaring uit en vermeld je vorige functies in omgekeerde chronologische volgorde. Gebruik actieve en beknopte zinnen om je verantwoordelijkheden en prestaties te beschrijven. Gebruik ook cijfers en resultaten om je impact te onderbouwen.
 • Opleiding en eventuele certificaten: vermeld je opleiding(en) en behaalde certificaten. Als je recent bent afgestudeerd, kun je ook relevante projecten of vakken benadrukken die aansluiten bij de functie waarop je solliciteert.
 • Vaardigheden: maak een aparte sectie voor je vaardigheden. Geef aan welke specifieke vaardigheden je bezit die van belang zijn voor de functie. Denk aan je interesses, talen die je spreekt, programma’s waar je mee kunt werken en competenties.

Je zult in ons cv-voorbeeld ook al deze onderdelen terugzien.

 

Een goed cv-voorbeeld: 3 tips

 • Ga na wat je wilt uitstralen. Wie ben jij als persoon en wat kunnen anderen van je verwachten? Kleur en vormgeving, maar ook tekst en uitleg zeggen veel over hoe jij als persoon bent. Gebruik je blauwe kleuren? Dan geeft dat aan dat je vertrouwen belangrijk vindt. Geef je een uitgebreide omschrijving van je verantwoordelijkheden? Dan zegt dat iets over hoe nauwkeurig en precies je te werk gaat.
 • Hou rekening met het bedrijf waarbij je solliciteert en met wat er in de vacaturetekst wordt gevraagd. Als je gaat solliciteren bij een bank kun je bijvoorbeeld beter voor een zakelijk cv gaan. Solliciteer je op een vacature waarbij gevraagd wordt om specifieke kennis en ervaring? En beschik jij ook over die kennis en ervaring? Benoem dit dan ook zeker in je cv.
 • Een uitgebreid cv is goed, maar de voorkeur gaat uit naar maximaal 2 à 3 pagina’s. Belangrijk is dat je keuzes maakt waarin jij uitblinkt en wat je wilt laten zien. Mensen, en dus bedrijven, houden van duidelijkheid. Als er te veel óf te weinig in jouw cv staat kunnen zij geen goed beeld bij jou vormen. Zoek dus de juiste balans hierin.

 

Cv-template

Via deze link vind je een cv-voorbeeld, ofwel cv-template, dat je kunt aanpassen naar jouw eigen gegevens. Dat scheelt je in ieder geval weer wat werk en het geeft je in één oogopslag inspiratie hoe je je cv kunt opmaken.

Dit cv-voorbeeld is van een financial controller, maar je kunt hem uiteraard voor iedere functie als uitgangspunt gebruiken. Bekijk het cv-template hier.

Wil je nog meer tips voor hoe je een goede cv maakt? Lees dan ook deze blog over cv maken.

Note: het perfecte cv bestaat niet. Dat is maar goed ook, want iedereen is anders en het belangrijkste is dat we onszelf kunnen onderscheiden. Zoek dus naar jouw USP’s en verwerk deze in jouw perfecte cv.

Birgit van Herk
Marketing manager

06 maart 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?