Samenwerking Dress for Success en Werving op Maat

You’ll never get a second chance to make a great first impression

Foto van dameskleding bij artikel over samenwerking Dress for Success en Werving op Maat

Werving op Maat werkt deze Kerst samen met Dress for Success. We spraken met bestuurslid Corine van Poppel over wat Dress for Success doet en over het belang van een goede eerste indruk bij een sollicitatiegesprek. 

Meer doen tijdens de feestdagen 

Een eerste indruk maak je maar één keer. Iedereen die wel eens solliciteert of een sollicitatiegesprek afneemt, weet hoe belangrijk een goede eerste indruk is. De eerste paar seconden, maar ook hoe je je vervolgens tijdens het gesprek gedraagt, zijn misschien wel net zo belangrijk als je ervaring, opleiding of competenties. De indruk wordt gevormd door allerlei factoren: je houding als je binnenkomt, de kleding die je draagt, of en hoe je de hand schudt van je gesprekspartner…  

Maar wat als je nog nooit of al heel lang geen sollicitatiegesprek hebt gehad? En als je elk dubbeltje moet omkeren en geen budget hebt voor een geschikte outfit? Dan wordt de kans om een goede eerste indruk te maken, en vervolgens dus je kans om de baan te krijgen, ineens een stuk kleiner! 

Een uniek kerstgeschenk 

De feestdagen zijn altijd mooie momenten om samen met vrienden, familie en geliefden door te brengen. Om samen te genieten, lekker te eten, spelletjes te doen of wat je dan ook leuk vindt. Maar wat ons betreft zijn het ook belangrijke dagen om te reflecteren op hoe goed we het hebben en om naar elkaar om te kijken. Daarom hebben we dit jaar, in plaats van een klassiek fysiek kerstgeschenk, namens al onze relaties een donatie gedaan aan Dress for Success.  

Wat doet Dress for Success? 

“Wij helpen mensen op weg naar economische zelfstandigheid”, vertelt Dress for Success-bestuurslid Corine van Poppel. “Dat doen we door ze goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek met een complete set passende kleding en nieuwe dosis zelfvertrouwen.” 

De mensen die bij Dress for Success langskomen hebben altijd een minimuminkomen of uitkering. Ze hebben een aankomend sollicitatiegesprek voor een betaalde baan, vrijwilligerswerk, een stageplek of ze starten bijvoorbeeld als zzp’er. En vooral bij mensen die minder kansrijk zijn op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld 50+ers, laagopgeleiden en langdurig werkzoekenden, is de hulp van Dress for Success waardevol. Zo waardevol zelfs dat uit hun cijfers blijkt dat zo’n 80% van hun klanten een betaalde baan vindt na een bezoek aan één van de tien winkels!  

“Ik doe ertoe, ik mag er zijn” 

Ondertussen zijn er wereldwijd al ruim 1.300.000 mensen geholpen. Dress for Success is namelijk over de hele wereld actief. Corine deelt een mooi voorbeeld van Nederlandse bodem met ons: “Meneer kwam binnen zonder dat hij precies wist wat hij kon verwachten. Na uitleg over een kleedsessie bij Dress for Success en uitwisseling over waar hij ging solliciteren, begonnen we. Meneer was gevlucht en kon helaas in Nederland niet het beroep uitoefenen dat hij in zijn land van herkomst had gehad. Hij wilde graag een outfit met een colbert en overhemd, ook al was dat voor de functie waarvoor hij ging solliciteren niet noodzakelijk. De outfit werd een mooie mix, casual genoeg om gepast naar het gesprek te gaan. Meneer was zichtbaar emotioneel toen hij zichzelf in de spiegel zag. Hij zei: “Nu zie ik weer wie ik ben. Ik doe ertoe, ik mag er zijn en heb een toekomst hier.” Met meer zelfvertrouwen en een complete outfit vertrok hij. Dit is waar Dress for Success goed in is, waar de meerwaarde tastbaar is.”  

Wat gaat er met onze donatie gebeuren? 

“We hebben de capaciteit om veel meer mensen te helpen dan dat we nu doen”, vertelt Corine. “We hebben de mankracht, we hebben de winkel en we hebben de kleding, nu het bereiken van de klanten nog. We zijn daarom bezig met allerlei professionaliseringsslagen, met een sterker merk neerzetten en een nieuwe website ontwikkelen. Daar willen we het geld aan besteden.” 

Bij Werving op Maat zijn we blij dat we zo’n mooie bijdrage kunnen leveren. Niet alleen vanuit onszelf, maar natuurlijk ook namens al onze relaties. Bedankt daarvoor! 

Wil jij nou ook iets doen voor Dress for Success? Doneer of wordt bijvoorbeeld vrijwilliger. Neem eens een kijkje op de website: h https://www.dressforsuccess.nl/nederland/word-donateur 

 

 

 

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

29 december 2022

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?