Werken bij Korian? Dit kun je verwachten!

Werken bij Korian: dit kun je verwachten

Werken bij Korian als financial controller of medior business controller

Korian zoekt een financial controller en medior business controller. In de vacatureteksten lees je natuurlijk al van alles over de inhoud van de functies en praktische informatie over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden. Maar hoe is het nu echt om hier te werken? Saskia Jansen begon ruim anderhalf jaar geleden als financial controller bij Korian en is ondertussen overgestapt naar de functie van business controller. Dus wie beter om je meer te vertellen over beide functies dan een ervaringsdeskundige!

 

Een open houding en flexibiliteit

“Ik heb hiervoor ruim 15 jaar gewerkt in de accountancy”, vertelt Saskia. “Wat me bij Korian vooral aantrok was de combinatie van zorg, het zachtere, en toch ook de zakelijke kant van een beursgenoteerd bedrijf. En daarnaast vond ik de persoonlijke benadering, de open houding die ik vanaf de eerste gesprekken al merkte heel prettig.”

Dat zijn nog steeds aspecten die voor Saskia maken dat ze bij Korian goed op haar plek zit. Daarnaast heeft ze hier ook ontdekt dat flexibiliteit een groot pluspunt is. In overleg met je team is er veel mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van thuiswerken en je werktijden. “En wat ik ook leuk vind”, vertelt Saskia, “is leren hoe het er in de zorg aan toe gaat. Er komt zo veel meer kijken bij goede zorg dan je misschien zou verwachten!”

 

Laagdrempelig contact

Als financial controller en medior business controller kom je terecht in het control-team. Dat bestaat uit één financial controller, drie business controllers en een teamleider. De financial control-functie is dus echt een stand alone functie. “Je krijgt natuurlijk wel goede ondersteuning, bijvoorbeeld van mij omdat ik eerst ook die functie heb vervuld”, vertelt Saskia. Ook werk je veel samen met externe partijen en collega’s van andere afdelingen.

De sfeer in het team en binnen de organisatie als geheel is goed. Saskia: “In een grote organisatie als dit is het soms best even zoeken bij wie je waarvoor moet zijn, maar al het contact is heel laagdrempelig en iedereen helpt je graag. En met het team stemmen we zo veel mogelijk met elkaar af wanneer we op kantoor zijn, zodat we elkaar kunnen zien. Ook voor een belletje, of dat nu over iets inhoudelijks is of om gewoon even bij te praten, weten we elkaar goed te vinden.”

 

Impact maken

Wat heb je nodig om als financial controller of medior business controller bij Korian goed op je plek te zitten? Voor de financial controller geldt volgens Saskia zeker de affiniteit met cijfers en daarnaast ook het vermogen om het overkoepelende doel in de gaten te houden. “Dit is geen productiebedrijf, maar een zorgorganisatie.”

Als business controller ondersteun je de organisatie met behulp van rapportages en data-analyse bij besluitvorming. Je vervult daarnaast echt een signaleerfunctie. “Je hoeft zeker niet alles zelf op te lossen, maar signaleren waar het beter kan is wel belangrijk.”

Uiteindelijk komt het er in beide functies op neer dat Korian dankzij jouw input de beste zorg kan (blijven) leveren. Het zijn dus functies waarin je zeker impact kunt maken. Iets voor jou? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures! Heb je vragen over de functies, wil je meer weten over de organisatie of gewoon eens sparren over de mogelijkheden? Dan helpt Pauline de Boer je graag. Je bereikt haar via 06-28346667 of pauline@wervingopmaat.nl.

 

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

05 juli 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?