Werken bij DevopMaat: een feest der herkenning | Werving op Maat

Werken bij DevopMaat: een feest der herkenning

DevOpMaat blog

Bij DevopMaat ben je niet zomaar aan het werk. Je duikt samen met Bauke en Herbert in de wereld van maatwerk softwareontwikkeling waarbij gewerkt wordt met moderne versies van .NET en Angular. Je werkt aan uitdagende projecten van verschillende omvang, wat constant uitdagingen en groeikansen met zich meebrengt. De sfeer is open en uitdagend, met elke dag die anders is.

Hoe ziet een typische dag bij DevopMaat eruit?

Op maandagochtend komt het team samen om de dag te beginnen met het bespreken van de IT-uitdagingen die voor ons liggen. Samen pak je deze uitdagingen aan en ga je aan de slag. Gedurende de dag kunnen we allerlei technische problemen tegenkomen, die we dan gezamenlijk oplossen. In de middag genieten we van een gezamenlijke lunch, meestal gehaald of buiten de deur genuttigd. Soms kiezen we ook voor een patatje. Op vrijdag sluiten we de week vaak af met een gezellige borrel. Als nerds vinden we het ook leuk om elkaar op sportief vlak uit te dagen op de squash- of padelbaan.

Taken

Samen met Bauke duik je binnen R&D in nieuwe mogelijkheden met Angular en/of .NET. Jullie gaan gezamenlijk aan de slag om te onderzoeken wat hiervan bruikbaar is. Dit biedt niet alleen de kans om je vaardigheden in Angular te verbeteren, maar ook om bij te blijven met de snelle ontwikkelingen in de IT-wereld.

Je werkt aan projecten die vaak omvangrijk zijn, zoals het implementeren van een logistiek verwerkingssysteem. Deze grote projecten worden opgesplitst in behapbare sprints met bijbehorende tickets om het overzicht te behouden. Deze sprints voeren we doorgaans in ongeveer twee weken uit waarbij we een afgebakende functionaliteit opleveren.

Project

Een van de mooiste aspecten van het werk is dat je aan de slag gaat met grote projecten. Elk project heeft zijn eigen karakter. DevopMaat bevindt zich in een breed IT-speelveld en werkt aan allerlei verschillende onderdelen. Voor hun oudste klant Ter Heegde, een toonaangevende witgoedgroothandel, hebben ze inmiddels veel verschillende maatwerk oplossingen gerealiseerd. Door nauwe samenwerking krijgen ze kennis van de processen en producten van de klant. Hierdoor kunnen we unieke en innovatieve oplossingen opleveren. De creatieve vrijheid die deze aanpak met zich meebrengt is misschien wel het leukste aspect aan werken bij DevopMaat.

Voor Ter Heegde heeft DevopMaat een reeks succesvolle opdrachten afgerond. We ontwikkelden een geavanceerd magazijnsysteem voor nauwkeurig voorraadbeheer, een backofficesysteem voor efficiënte interne processen en een compleet productbeheersysteem. Daarnaast hebben we ook webshops gebouwd voor zowel B2B- als particuliere klanten. Hierdoor ervaren de klanten van Ter Heegde een zeer gebruiksvriendelijke online-ervaring.

Bauke zegt: “Het mooie van dit werk is dat je echt iets tastbaars oplevert, waardoor je thuis ook echt iets kunt laten zien van je werk. Je hebt immers aan de totale oplossing gewerkt”

Sfeer

Omdat het team in dezelfde ruimte zit, is een collega altijd binnen handbereik. De lead developer staat volledig open om zijn kennis te delen. Wil je wat tijd voor jezelf? Dan zet je gewoon je headset op en duik je in je eigen zone. Hier heb je ook de vrijheid om voor jezelf de balans te vinden tussen samenwerken en gefocust werken.

Daarnaast heerst er een uitdagende sfeer op kantoor omdat je constant bezig bent met de nieuwste technieken en complexe problemen oplost. Aan variatie is er dus geen gebrek. Een mooi voorbeeld van werken met de nieuwste technieken is een vakgenoot die laatst bij DevopMaat was: hij zag op het whiteboard de tekst “Angular resolver deprecation?”. Dat leverde gelijk een geanimeerde discussie over mogelijke oplossingen op; het “feest der herkenning”. Door leergierig te zijn, is het haalbaar om een Master in development te worden. Er wordt persoonlijk gewerkt aan jouw groei; pak jij problemen aan? Groei jij door? Dan groeit de beloning met jou mee.

Flexibiliteit

DevopMaat moedigt je aan om te ontdekken waar jouw krachten liggen en deze verder te ontwikkelen. Dit kan voor iedereen anders kan zijn, dus je bent vrij om aan te geven wat het beste voor jou werkt. Het werk wordt verdeeld op basis van elkaars krachten, waardoor we optimaal gebruikmaken van ieders talenten. Waar de een meer gevoel heeft bij interface design is de ander sterker in back-end consistentie. Zo vullen we elkaar aan.

Maak je geen zorgen als je op woensdag eerder weg moet vanwege mantelzorgtaken, het coachen van het sportteam van je zoon of dochter, of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. In goed overleg is er veel mogelijk.

Wat onderscheidt DevopMaat?

“Bij DevopMaat zijn we trots op het leveren van op maat gemaakte softwareoplossingen die de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, en daar zijn we ook trots op.” Voor Herbert en Bauke is elk project ook een nieuwe ontdekkingsreis.

Bauke deelt zijn ervaring: “Als werknemer staat DevOpMaat echt voor je klaar. Hier heb je de mogelijkheid om je eigen roadmap te creëren, zodat je kunt werken aan wat jou het meest interesseert en motiveert. Ben jij degene die de touwtjes graag in handen heeft en contact zoekt met de klant, of zit je liever als developer te sleutelen aan nieuwe functionaliteiten? Vind jouw eigen balans.”

Zie jij jezelf al bij DevopMaat?

Wat kenmerkt de developers van DevopMaat? Daar zijn Bauke en Herbert het over eens: Leergierigheid. Bauke zegt: “In ons team is zoveel te leren, daarom blijft het werk ook altijd uitdagend. Zelfs bij het overdragen van kennis kom je soms door scherpe vragen tot nieuwe inzichten.”

Klinkt dit als iets waar je hart sneller van gaat kloppen? Solliciteer dan op de vacature! Je vind deze hier. Wil je eerst meer weten of heb je vragen? App, mail of bel dan Laurens Schraa via 06-43290130 of Laurens@wervingopmaat.nl.

Jesper Arends
Marketingmedewerker

15 april 2024

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?