Werving en selectie uitbesteden? Dit moet je weten!

Waarom werving en selectie uitbesteden?

Werving en selectie uitbesteden: vind de juiste kandidaat

De arbeidsmarkt is ontzettend krap. In bijna alle sectoren is het op dit moment lastig om passend nieuw personeel te vinden. Heb je je vacature(s) al via je eigen netwerk uitgezet, bijvoorbeeld op je website en via je socialmediakanalen? Maar krijg je geen of geen geschikte reacties? Overweeg werving en selectie uitbesteden dan eens. Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe gaat een werving- en selectieproces eigenlijk in zijn werk? Alles wat je moet weten, lees je hier.

Werving en selectie: de voor- en nadelen

Werving en selectie draait om het vinden van geschikt personeel. Je hebt allerlei werving- en selectiebureaus die zich daarmee bezighouden. Dat brengt ons meteen tot de belangrijkste voordelen van werving en selectie uitbesteden: mensen die gespecialiseerd zijn in het vinden van personeel kunnen dat vaak veel beter, efficiënter en sneller dan als je zelf aan de slag moet. Zij hebben grote netwerken en speciale tools en skills om te zoeken. De kandidaten die jij vervolgens voorgesteld krijgt, zijn door hen al gescreend. Dat maakt de kans dat iemand past bij wat jij zoekt veel groter. Dit alles scheelt jou veel tijd.

Een van de belangrijkste nadelen van werving en selectie uitbesteden is op het eerste oog de kosten. Je betaalt een werving- en selectiebureau namelijk voor hun inzet. Dat kun je overigens wel gedeeltelijk afzetten tegen de kosten die je zou maken als je zelf aan de slag gaat. Denk aan arbeidsuren en advertentiebudget.

Het werving- en selectieproces

Elk werving- en selectiebureau werkt net weer anders. Bij Werving op Maat geloven we erin dat je pas echt goede kandidaten kunt voorstellen als je precies weet wat je opdrachtgever nodig heeft. En daarvoor moet je elkaar eerst leren kennen. Een goed werving- en selectieproces begint daarom met een aantal gesprekken voordat het bureau daadwerkelijk voor je aan de slag gaat. Vervolgens krijg je een plan op maat, precies afgestemd op wat er nodig is om jouw vacature(s) vervuld te krijgen.

Daarna geef je het proces min of meer uit handen: de recruitment consultants gaan voor je aan de slag. Zij benaderen potentiële kandidaten via passende kanalen, zoals LinkedIn, vacatureplatforms, mailings en advertenties, voeren gesprekken met mensen en filteren zo de meest interessante kandidaten voor je uit. Pas als ze die gevonden hebben en het ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden goed zit, word jij weer ingeschakeld. Samen met jouw consultant of alleen voer je sollicitatiegesprekken.

Heb je gesprekken gehad met enkele kandidaten en twijfel je welke het meest geschikt is voor jouw vacature? Kies dan voor een assessment. Een gecertificeerde recruitment- en assessmentconsultant neemt een assessment af met die kandidaten en geeft jou zo een compleet en betrouwbaar beeld van de kracht en ontwikkeling van een kandidaat.

Werving en selectie uitbesteden bij Werving op Maat

Bij Werving op Maat geloven we er zoals gezegd in dat je elkaar goed moet leren kennen om de beste resultaten te halen. We heten niet voor niets Werving op Maat: je krijgt bij ons elke keer weer maatwerk. Geen gehaast proces, maar de tijd nemen om goed te kijken wat er voor jouw organisatie nodig is en hoe we voor jou de best passende kandidaat gaan vinden.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Of twijfel je nog over uitbesteden en wil je eens vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Op onze werving- en selectiepagina lees je al meer. Of vul het formulier hieronder in en we nemen contact met je op!

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

22 november 2022

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?