Van eigenwijs groentje naar een (eigen)wijze recruitment prof!

Van eigenwijs groentje naar (eigen)wijze recruitment professional

recruitment consultant Werving op Maat

Hi allemaal, sommigen van jullie kennen mij misschien al en anderen niet. Voor diegenen die mij niet kennen, zal ik mezelf eerst kort voorstellen, alvorens ik van wal steek. Ik ben Iris Piek, 26 jaar oud en inmiddels ruim 5 jaar woonachtig in het mooie Arnhem. Van origine ben ik een echte Winterswijkse. Voor mij geldt dan ook echt ‘je kunt het meisje wel uit de Achterhoek halen, maar de Achterhoek nooit uit het meisje’. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Human Resource Management aan de HAN in Nijmegen. Na een broodnodige vakantie van 2 maanden om de welbekende studentenstress van me af te schudden, ben ik in september 2018 begonnen als recruitment professional bij Werving op Maat.

3 jaar in dienst!

Zoals te zien is, ben ik 3 jaar in dienst bij Werving op Maat. Gestart als groentje en inmiddels flink door de wol geverfd. Uiteraard ben ik nog lang niet uitgeleerd en doet zich vaak genoeg een onbekende situatie voor. Dat is wat het juist zo leuk maakt! Niet alleen recruitment, maar ook zeker werken bij Werving op Maat. Als ik terugkijk op mijn tijd bij Werving op Maat, zijn er een aantal mijlpalen. Allereerst zijn dat alle bemiddelingen waarin je zowel van de opdrachtgever als professional hoort hoe prettig de samenwerking en communicatie was. Kwaliteit geeft mij veel meer voldoening dan kwantiteit. Een andere mijlpaal is toch wel de bemiddeling van een executive rol toen ik net 1 jaar in dienst was. Executive procedures vergen een heel andere aanpak en zijn een stuk complexer.

Tot slot, en zeker niet onbelangrijk; voor mij zijn sfeer en collegialiteit een echte mijlpaal. Die twee zaken komen niet vanzelf, nee, daar werk je samen met het team hard voor. Het klinkt cliché, maar binnen Werving op Maat krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te zijn en zich in iedere gewenste richting te ontwikkelen. Zowel zakelijk als persoonlijk. Aan waardering en groeimogelijkheden dus zeker geen gebrek!

Persoonlijke ontwikkeling

In mijn tijd bij Werving op Maat tot nu toe heb ik veel geleerd. Zo sta ik bekend als ‘eigenwijze’. Eigenwijs zijn is op zich niet erg, mits je natuurlijk wel openstaat voor feedback van collega’s en anderen. Als net afgestudeerd groentje heb ik vaak genoeg mijn hoofd gestoten omdat ik het graag op mijn eigen manier wilde doen. Na een paar keer flinke hoofdpijn over te hebben gehouden aan het stoten van mijn hoofd, heb ik geleerd dat luisteren naar je collega’s geen schande is. 😉 Terugkijkend op mijn persoonlijke ontwikkeling bij Werving op Maat, zijn er veel stappen vooruit gezet. Door mezelf open te stellen voor feedback, nieuwe impulsen en nieuwe inzichten ben ik een completere consultant geworden. Er werd mij de ruimte, tijd en mogelijkheid geboden om het op mijn eigen manier te doen, zodat ik ook écht leer en écht plezier beleef aan het werk.

Mijn werkweek

Geen enkele dag is hetzelfde, want je werkt binnen een heel dynamische branche. Om toch de orde te bewaren, werken we zo gestructureerd mogelijk. Zo start ik ’s ochtends altijd met het recruiten, waarna ik na de lunchpauze tijd heb om gesprekken te voeren, administratie bij te werken en procedures te begeleiden. Tussendoor is er voldoende tijd om met collega’s onze zinnen te verzetten. Genieten van een kopje koffie op ons dakterras, gezellig even bijkletsen na het weekend of ons gezamenlijke gevoel voor slechte humor delen.

De toekomst

Voor in de toekomst zou ik graag een coördinerende al dan niet leidinggevende rol willen bekleden. Ik merk dat het ondersteunen en begeleiden van nieuwe junior collega’s mij erg veel plezier en voldoening biedt. Alle ‘fouten’ die ik in het begin maakte, kan ik nu gebruiken om mijn collega’s naar een hoger niveau te tillen. De eerste stappen naar dit doel zijn al gezet. 😊

Met Werving op Maat zou ik graag een grotere voetafdruk willen maken binnen arbeidsbemiddelingsland. We zijn al een heel eind op weg en werken er met zijn allen ontzettend hard aan. Hoe leuk zou het dan zijn als WOM een merk op zich is en overal herkend wordt.

Onderdeel worden van ons team?

Word je enthousiast van Iris haar verhaal? Dan komen wij graag in contact met jou. Het team van Werving op Maat groeit hard en zoekt daarom altijd nieuw talent. Wil je meer weten over de mogelijkheden of eens kennismaken? Neem dan contact op met Iris via iris@wervingopmaat.nl of bekijk de vacature recruiter of recruitment consultant.

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?