Het verhaal van Michelle: van advocatuur naar recruitment

Van advocatuur naar recruitment

Recruitment consultant

Op basis van welke aspecten maak je keuzes als het gaat om een nieuwe baan? Deze vraag heeft onze nieuwe collega Michelle het afgelopen half jaar bezig gehouden. “Werk maakt zo’n groot deel uit van je leven; daarom vind ik het belangrijk dat ik energie haal uit het werk dat ik doe.” In dit blog vertelt Michelle over haar stap van de advocatuur naar recruitment bij Werving op Maat.

 

Van advocatuur naar recruitment, waarom heb je deze stap gemaakt?

Na een studie rechten en twee jaar in de advocatuur, realiseerde ik mij dat een juridische organisatie niet goed bij mij past. Hoewel ik het recht altijd interessant heb gevonden, haalde ik onvoldoende energie uit de werkzaamheden. Ik merkte dat ik niet het enthousiasme in mijn werk had wat ik van mijzelf gewend was. Vandaar dat het tijd was om mijn hart te gaan volgen en te gaan kijken wat ik wél leuk vind om te doen. Na een aantal sollicitaties realiseerde ik mij dat ik het werven en enthousiasmeren van anderen iets is waar ik ontzettend veel energie uit haal. Na een aantal gesprekken bij Werving op Maat wist ik zeker dat dit de switch zou zijn die ik wilde maken.

 

Hoe was het om deze switch te maken?

Hoewel het altijd spannend is, was het uiteindelijk niet lastig om de sprong te wagen. De aanloop ernaar toe was wel lang omdat ik graag zeker van mijn zaak wilde zijn. Dit past ook bij mij als persoon; ik maak graag weloverwogen beslissingen en sta vervolgens voor 100% achter die keuze. Een aantal tips die ik kan meegeven voor het maken van een carrièreswitch:

•     Twijfel je? Wacht niet te lang en durf actie te ondernemen. Belangrijk is dat je je gevoel volgt.
•     Start met het beantwoorden van de vraag: ‘waar krijg ik energie van?’
•     Bedenk welke beroepen hier goed bij zouden passen
•     Solliciteer bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat je drijft.
•     Vraag aan mensen die het werk al doen of je verwachtingen kloppen
•     Ga af op je gevoel

 

Wat maakt je werk bij Werving op Maat zo leuk?

Het contact met de kandidaten. Daar haal ik mijn energie uit! Ik vind het interessant om het gesprek aan te gaan met een kandidaat en te horen wat zijn of haar visie voor de toekomst is. Vervolgens is het leuk om de mogelijkheden met de kandidaat te bespreken. Geen dag is hetzelfde. De dynamiek en het snelle schakelen bevalt me wel!

Daarnaast denk ik dat ik geen betere werkgever dan Werving op Maat had kunnen vinden. Het team is leuk, de werkzaamheden bevallen goed en het belangrijkste (voor mij) is dat ik plezier heb in mijn werk. Het maken van fouten niet erg, maar juist belangrijk om van te leren.

 

Wat wil je de aankomende tijd bij Werving op Maat bereiken?

De eerste plaatsing is binnen, dus ik hoop sowieso dat meerdere plaatsingen zullen volgen! Daarnaast hoop ik persoonlijk veel te groeien en ook door te groeien binnen mijn functie. Wie weet wat er verder nog mogelijk is in de toekomst binnen Werving op Maat, ik zit in ieder geval niet graag stil!

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?