Welke soorten vacature-advertenties zijn er? Ontdek ze hier!

Welke soorten vacature-advertenties kun je gebruiken om kandidaten aan te trekken?

Vacature-advertenties maken? Schakel de hulp van Werving op Maat in!

Het aantrekken van de juiste kandidaten is tegenwoordig vaak een flinke uitdaging. Recruitment marketing wordt steeds belangrijk en zo ook vacature-advertenties. Maar wat zijn nu de mogelijkheden met vacature-advertenties? In dit blog geven we je graag meer informatie over de verschillende soorten vacature-advertenties die je kunt gebruiken voor recruitment en hoe je deze het beste kunt inzetten.

 

Verschillende soorten vacature-advertenties

Er zijn verschillende soorten advertenties die je kunt inzetten voor recruitment. In elk geval kun je binnen de recruitmentbranche twee richtingen opgaan: of je adverteert een specifieke vacature of je promoot jezelf als werkgever. Je kunt hiervoor verschillende advertentievormen gebruiken. Afhankelijk van waar jouw doelgroep op actief is, kies je de meest geschikte vorm.

 

Online vacature-advertenties

Online vacature-advertenties zijn één van de meest effectieve manieren om kandidaten aan te trekken. Hieronder bespreken we de drie belangrijkste soorten online advertenties die je kunt inzetten voor recruitment.

1.    Social-media-advertenties:

Socialmediaplatforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram zijn al een lange tijd populair. Logisch, want ze bieden veel mogelijkheden om advertenties naar wens in te richten. Afhankelijk van de doelgroep kies je het platform waar zij het meest actief op zijn. Je richt de vacature-adverentie vervolgens zo in, zodat de potentiële kandidaat zich aangesproken voelt om te reageren.

2.    Display-advertenties:

Display-advertenties zijn visuele advertenties die worden weergegeven op websites en apps. Deze advertenties worden ontwikkeld in Google Ads en zijn vaak visueel aantrekkelijk en kunnen leiden tot meer verkeer naar de vacaturepagina of werkenbij-pagina.

3.    Tekstadvertenties en zoekadvertenties:

Tekstadvertenties of zoekadvertenties via Google Ads zijn een eenvoudige en effectieve manier om kandidaten aan te trekken. De advertenties bestaan uit korte tekstuele boodschappen die snel de aandacht trekken en de belangrijkste informatie over de vacature weergeven.

Het is belangrijk om de advertentietekst zo aantrekkelijk mogelijk te maken en de belangrijkste voordelen van de functie te benadrukken. Daarnaast moet de tekst duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn. Het gebruik van relevante zoekwoorden in de advertentietekst kan helpen om de zichtbaarheid van de advertentie te vergroten.

4.    Video-advertenties:

Video-advertenties zijn een krachtige manier om een verhaal over te brengen en kandidaten te overtuigen om te solliciteren. Het geeft een potentiële kandidaat een bepaald gevoel of emotie. Dit kan triggeren om te solliciteren. Het maken van een videoadvertentie kan echter duur en/of tijdrovend zijn, maar het kan ook een enorme impact hebben op de werving.

 

Targeting

Bij alle soorten advertenties kun je gericht targeten. Dit helpt om de juiste kandidaten aan te trekken. Door te targeten op locatie, functietitel en interesses, wordt de advertentie alleen weergegeven aan de doelgroep die je wilt bereiken.

Daarnaast is het belangrijk om te weten op welke platforms de doelgroep actief is. LinkedIn is bijvoorbeeld populair onder professionals, terwijl Instagram meer wordt gebruikt door jongeren. Door de advertenties gericht in te zetten op de juiste platforms kan er effectiever worden geworven.

 

Remarketing

Wat is een remarketing advertentie precies? Het doel van remarketing is om potentiële kandidaten te bereiken die al interesse hebben getoond in een vacature, maar nog niet tot een sollicitatie of actie zijn overgegaan. Het gaat hierbij om kandidaten die bijvoorbeeld op je advertentie hebben geklikt, maar niet hebben gesolliciteerd. Met andere woorden: met een remarketing advertentie kom je weer onder de aandacht bij de doelgroep die het meest geneigd is om te solliciteren of om een andere actie uit te voeren.

 

6 tips voor vacature-advertenties die ook jij kunt implementeren

Wij bij Werving op Maat adviseren om eerst onderzoek te doen bij je doelgroep; waarop zijn ze actief en wat spreekt hen aan? Zodra je dit weet kun je gaan experimenteren met verschillende advertentievormen. Adverteren blijft testen, testen, testen en vervolgens continu je learnings verwerken. Hieronder we in 6 tips een samenvatting die ook jij kunt gaan implementeren:

 1. Maak gebruik van socialmediaplatforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram om advertenties te plaatsen.
 2. Target de advertenties op locatie, functietitel en interesses om gericht de juiste doelgroep te bereiken.
 3. Gebruik visueel aantrekkelijke beelden in display-advertenties om meer verkeer naar de vacaturepagina te leiden.
 4. Maak een video-advertentie om een verhaal over te brengen en kandidaten te overtuigen om te solliciteren.
 5. Benadruk de belangrijkste voordelen van de functie in de tekstadvertenties en maak gebruik van relevante zoekwoorden.
 6. Test verschillende advertenties en meet het succes van de campagne om de effectiviteit te verbeteren.

 

Vacature-advertenties: advies nodig?

Advies over hoe jij het beste aan de slag gaat met een vacature-advertentie? Neem gerust contact op. Wij geven vrijblijvend advies, maar helpen je ook al te graag met vormgeving, ontwikkeling en implementatie van jouw advertentie(s). Mail naar birgit@wervingopmaat.nl voor meer informatie. Benieuwd wat wij in een bredere zin voor je kunnen betekenen? Bekijk ook eens onze pagina employer branding en recruitment marketing voor meer informatie.

Birgit van Herk
Marketing manager

28 april 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?