Aan de slag als quality engineer bij Rittal: dit moet je weten

“Het is gewoon een heel leuk bedrijf om voor te werken” – aan de slag als quality engineer bij Rittal

Vacature quality engineer Gelderland: Zevenaar via Werving op Maat

Wie kan je beter vertellen hoe het is om ergens te werken dan de mensen die er zelf al werkzaam zijn? Rittal zoekt een quality engineer. En hoewel de vacaturetekst je al veel vertelt over de inhoud van de rol, kunnen jouw misschien wel toekomstige collega’s je natuurlijk nog veel meer vertellen. Daarom gingen we in gesprek met Rittals manager HR André Verstegen en salesmanager Richard Tenhagen.

 

Lange dienstverbanden

Manager HR André en salesmanager Richard werken ondertussen al respectievelijk 23 en 30 jaar bij Rittal. Dat ze allebei al zo lang in dienst zijn, zegt natuurlijk veel over hoe goed ze het er naar hun zin hebben.

André: “Rittal is gewoon een heel leuk bedrijf om voor te werken. Alles is goed geregeld, het is een stabiel bedrijf, we zijn innovatief, we hebben hele mooie klanten om voor te werken… Er zijn heel veel dingen die Rittal een goede werkgever maken en ik denk dat iedereen die hier begint genoeg redenen kan vinden om ook te zeggen: ‘Ik vind dit bedrijf fijn om voor te werken’.”

Richard: “Ik werk hier al 30 jaar met veel plezier. We zijn een echte marktleider en we zijn zeer succesvol. Daarnaast doen we het allemaal samen. Het kan soms best druk zijn, maar we pakken dingen allemaal samen op en er is veel ruimte voor humor. De mens staat bij ons echt centraal.”

 

Een zelfstandige functie met veel vrijheid

Als quality engineer ben je dé deskundige op het gebied van kwaliteit en de spil van het kwaliteitssysteem van Rittal. André: “Dit is een hele zelfstandige functie. Je mag heel veel dingen zelf onderzoeken, opzetten en implementeren.” Richard vult aan: “Het is voor ons een nieuwe positie, dus je kunt hier voor een groot gedeelte nog helemaal zelf invulling aan geven.”

 

Contact met klanten en collega’s

Hoewel je als quality engineer dus vooral zelfstandig aan de slag gaat, kom je terecht in het hechte, gezellige salesteam en ook met klanten heb je veel contact. Dat zijn voornamelijk high tech klanten, bij wie kwaliteit ontzettend hoog in het vaandel staat.

Richard: “Contact met klanten heb je veelal via de mail of Teams, maar je gaat ook zeker af en toe op locatie langs. Je pakt problemen op bij die klanten, doet verbetervoorstellen en je brengt hen op de hoogte van onze eigen procedures en processen op het gebied van kwaliteit. Omdat dit onderwerp de komende jaren alleen maar belangrijker gaat worden, ligt hier voor de quality engineer een hele mooie uitdaging waarin hij of zij ook zelf verder kan groeien.”

 

Samenwerken is key

Wat je voor deze functie nodig hebt? André: “Goed kunnen samenwerken is key. Als je wat minder ervaring hebt is het vooral belangrijk dat je dingen snel oppakt en leergierig bent. Breng je meer ervaring mee, dan kun je ons juist aan de hand nemen op het gebied van kwaliteit. Verder is het natuurlijk belangrijk dat iemand een beetje bij de organisatie past. We zijn informeel, houden van humor en zetten graag samen onze schouders eronder.”

Herken jij jezelf daarin? Dan is de functie van quality engineer iets voor jou! Bekijk de vacature of solliciteer direct!

Heb je vragen over de rol, de organisatie of andere zaken? Dan helpt Merel Verwoerd je graag verder. Je bereikt haar op 06-43491810 en merel@wervingopmaat.nl.

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

07 december 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?