Persbericht: nieuwe huurders monumentaal pand Willemsplein

Persbericht: nieuwe huurders monumentaal pand aan het Willemsplein in Arnhem

Het monumentale pand aan het Willemsplein in Arnhem, ontworpen door de beroemde architect Dudok, heeft nieuwe huurders. De Rabobank vertrok enkele maanden geleden naar de Velperweg en sindsdien heeft de onderste verdieping leeg gestaan. Sinds kort gebeurt er gelukkig weer van alles: recruitmentbureau Werving op Maat is druk bezig met de verbouwing. Per 1 juli 2023 betrekt dit bureau officieel het pand.

 

De geschiedenis van het pand 

Het kantoorgebouw op Willemsplein 5/6 werd gebouwd in 1938-1939 naar ontwerp van de bekende architect W. M. Dudok. Oorspronkelijk werd het gebruikt door verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1945. Later zaten bijvoorbeeld de ANWB en dus ook de Rabobank erin. 

Het pand is volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onder andere “van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van het werk van architect W.M. DUDOK, dat binnen de landelijke architectuurgeschiedenis een belangrijke plaats inneemt.”  

 

Verbouwing 

Om het pand geschikt te maken voor de ruim 30 medewerkers van Werving op Maat zijn er binnen verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Frank uit het broek en Bas Bierings zijn verantwoordelijk voor het nieuwe interieur. Zij houden zich al ruim 25 jaar lang bezig met aankleding, decoratie en evenementen, eerst vanuit Nederland en nu vanuit Italië. Bij de werkzaamheden houden ze veel rekening met het originele ontwerp en de gedachte van architect Dudok. Zo zoeken ze de verbinding tussen binnen en buiten, onder andere door de vele planten binnen. Die zorgen ook nog eens voor afscheidingen en geluiddemping. 

Op de plek waar de Rabobank de geldautomaten had geplaatst, is nu een ruime, lichte vergaderruimte gemaakt. Daar kan met het complete team worden vergaderd en bijvoorbeeld worden geluncht.  

 

Over de nieuwe huurders 

Werving op Maat is een fullservice recruitmentbureau. Ze zijn gespecialiseerd in werving & selectie, interim, detachering en executive search op het gebied van IT, HR, sales en finance. Daarnaast bieden ze recruitment marketing, employer branding en assessments aan. Ze helpen bedrijven met hun wervingsvraagstukken en werkzoekenden met het vinden van nieuwe uitdagingen.  

Het bureau zat eerst op Willemsplein 44. Co-owners Jurgen Stolk en Stefan Derksen begonnen daar met de bovenste verdieping. Vanwege constante groei huurden ze daar sinds een paar jaar ook al de benedenverdieping bij, maar ook dat was niet meer voldoende. Voor meer individuele werkplekken en vergaderruimtes kiezen ze daarom nu voor het monumentale pand aan de overkant van het Willemsplein. 

 

Meer weten of langskomen?

Meer informatie over de verhuizing, verbouwing of de organisatie? Neem contact op met Stefan Derksen via 06-42262929. 

Benieuwd hoe het er binnen uit ziet? Je bent vanaf 1 juli van harte welkom op Willemsplein 6. Bel ook in dat geval Stefan Derksen op 06-42262929. Hij maakt graag een afspraak met je. 

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

21 juni 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?