Hoe de KNHS succesvol twee lastige vacatures vervuld kreeg

‘Paardensportliefhebber gezocht’: hoe de KNHS succesvol twee lastige vacatures vervuld kreeg

Foto wedstrijd paardensport bij KNHS blog over samenwerking met WOM

Gek van paardensport en ook nog eens affiniteit met IT en innovatie: best een lastige combinatie. Toen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie een nieuwe projectleider wedstrijdsport en een nieuwe product owner zocht, was het vervullen van die vacatures dan ook niet zomaar gedaan. Toch is het gelukt: de nieuwe product owner is in oktober begonnen en kersverse projectleider wedstrijdsport Henrica Baron had onlangs ook haar eerste werkdag. We vroegen haar en manager wedstrijdsport Gerard Arkema naar hun ervaringen.

Zelf zoeken is lastig

“We hebben natuurlijk eerst zelf de vacatures van product owner en projectleider opengezet”, vertelt Gerard. “We hebben ook een aantal mensen op gesprek gehad, maar dat waren niet de ideale kandidaten. Toen hebben we gezegd: dit kunnen we beter als opdracht uitzetten, want dit kost ons alleen maar heel veel tijd en energie.”

Omdat business unit manager Eileen Bakker van Werving op Maat al bekend was bij de KNHS en zelf ook veel kennis van de paardensport heeft, was de keuze voor WOM vervolgens een logische.

De gouden combinatie van recruitment én marketing

Je kunt het vervullen van een vacature zoals die van projectleider wedstrijdsport op meerdere manieren aanvliegen. Benader je projectleiders en zoek je dan uit of ze mogelijk ook nog een passie voor de paardensport hebben? Of duik je in de vijver met paardensportliefhebbers en zoek je daar dan de projectleiders uit?

We begonnen onze zoektocht met de eerste methode. In ons grote netwerk zochten we geschikte projectleiders, maar toen bleek dat het zo toch lastig was om iemand met een passie voor en kennis van paardensport te vinden, hebben we het omgedraaid.

Met behulp van advertenties op social media hebben we heel gericht relevante mensen getarget. Dat dit goed werkt, blijkt wel uit het verhaal van Henrica. “De vacature kwam bij mij voorbij als gesponsorde post.” Henrica werkte eerder in de agrarische sector. Toen ze een nieuwe uitdaging overwoog, ging ze bij zichzelf te rade: wat wil ik nou echt doen? Iets met paarden, en dan vooral iets met flink wat uitdaging, was toch wel de droom. De vacature voor projectleider wedstrijdsport kwam dan ook als geroepen.

Nieuwe projectleider wedstrijdsport Henrica (r) samen met business unit manager Eileen van Werving op Maat.

Precies op haar plek

Het mooie aan werken bij de KNHS? Een bijdrage leveren aan de paardensport, daar zijn Henrica en Gerard het allebei over eens. En als bonus allemaal collega’s met een gedeelde passie, met wie je daar urenlang over kunt praten. Al moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden.

Mooi dat we vanuit Werving op Maat weer iemand zo op de juiste plek hebben kunnen plaatsen. Want daar draait het bij ons uiteindelijk allemaal om: niet doorjagen en plaatsen om het plaatsen, maar echt aandacht voor kandidaten en organisaties en zo de best mogelijke combinaties maken.

Heb jij ook een vacature waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Of een carrièredroom die je graag zou vervullen? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder!

 

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

24 november 2022

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?