Blog: Maak kennis met Famke Nieuwland | Werving op Maat

Maak kennis met Famke Nieuwland

Werving op Maat

Inmiddels versterkt ze ons team 3 weken, maar een officieel voorstelmomentje is het nog niet gekomen. Hoog tijd om kennis te maken met Famke Nieuwland. Onze nieuwe recruitment stagiaire!

Even voorstellen

“Mijn naam is Famke Nieuwland, 19 jaar oud en ik kom de komende 5 en wie weet zelfs wel 10 maanden stage lopen bij Werving op Maat. Ik kom oorspronkelijk uit een klein dorpje in Friesland, maar woon voor mijn studie toegepaste psychologie nu op kamers in Nijmegen. Naast mijn studie vind ik het leuk om te roeien en te fietsen.”

Waarom toegepaste psychologie?

“Vroeger, vanaf dat ik acht jaar was, heb ik altijd gezegd dat ik apotheker wilde worden. Ik heb dit heel lang vastgehouden, totdat ik er in de vierde klas achter kwam dat scheikunde toch niet helemaal mijn ding was. Dus, ik ging verder op zoek. Ik hoorde steeds meer mensen om mij heen praten over hun studiekeuze, van bedrijfseconomie tot biologie. Elke keer als ik een nieuwe studie voorbij hoorde komen, ging ik thuis op zoek naar wat die studie precies inhield. Ik vond veel opleidingen interessant, maar wat was nou echt iets voor mij? Toen ik op een dag iemand sprak over de studie toegepaste psychologie werd ik gelijk enthousiast! Het gedrag van mensen heb ik altijd al interessant gevonden. Later ben ik naar een open dag gegaan in Leiden. Na deze dag wist ik het zeker, toegepaste psychologie is echt iets voor mij. Wel was er nog één spannend element, voor deze opleiding moest ik selectie doen en toegelaten worden. Om mijn kansen te vergroten heb ik selectie gedaan in zowel Leiden als Nijmegen, twee steden die voor mij allebei goed voelden. Uiteindelijk ben ik toegelaten in Nijmegen, waar ik in september 2019 ben gestart met de opleiding.”

Toegepaste psychologie én recruitment

“In de afgelopen twee jaar ben ik erachter gekomen dat ik thema’s met betrekking tot het bedrijfsleven erg interessant vind. Hierbij kan je denken aan HR-afdelingen, recruitmentbureaus of het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer. Tijdens mijn zoektocht naar een stage ben ik dan ook op zoek gegaan naar iets wat hierop aansluit. Op deze manier ben ik bij Werving op Maat terecht gekomen.”

De eerste weken bij Werving op Maat

“Heel erg leuk! Het bevalt me erg goed. Van tevoren wist ik eigenlijk helemaal niet wat ik moest verwachten. Ik had natuurlijk wel wat verhalen gehoord, maar hoe zo’n dag op kantoor er dan precies uit zou zien? Ik had geen idee. De eerste weken heb ik bij iedereen mee mogen kijken. Ik mocht gesprekken meeluisteren, ik heb gezien hoe recruiters te werk gaan. Van searchen tot aan het uiteindelijk plaatsen van een kandidaat. Verder heb ik ook het wekelijks teamoverleg mogen bijwonen. Kortom, mijn eerste indruk is erg goed. De komende maanden zal ik voornamelijk ondersteuning bieden bij de recruitmentprocessen. Ik kijk hier erg naar uit, omdat ik dan ook daadwerkelijk direct contact zal hebben met kandidaten. Daarnaast is dit een mooie ervaring die goed aansluit bij mijn opleiding.”

Leerdoelen

“Wat ik hoop te bereiken tijdens mijn stage is dat ik uiteindelijk het gehele recruitmentproces van A tot Z zelf kan uitvoeren en begeleiden. Daarnaast lijkt het mij interessant om een keer mee te kijken bij een assessment met een kandidaat. Naast de werkzaamheden bij Werving op Maat is mijn doel natuurlijk ook om mijn schoolopdracht te halen. En bovenal hoop ik een leuke én leerzame tijd tegemoet te gaan, maar hier heb ik alle vertrouwen in!”

Meer weten?

Meer weten over de stage van Famke of over Werving op Maat? Of lijkt het jou wat om ook bij Werving op Maat te komen werken? Neem dan een kijkje op onze Werken bij WOM-pagina. Daar vind je alles over hoe het is om hier te werken én een overzicht van onze openstaande vacatures.

Famke Nieuwland
Managementassistent

20 september 2021

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?