Je LinkedIn-profiel verbeteren? Maak gebruik van deze tips!

Je LinkedIn-profiel verbeteren? Gebruik de tips van onze recruiters!

LinkedIn-profiel verbeteren

Wil jij je LinkedIn-profiel verbeteren? Een goed LinkedIn-profiel is meer dan alleen een online cv. Het is een waardevol hulpmiddel voor het opbouwen van je personal branding om jezelf sterk neer te zetten als merk. Of je nu actief op zoek bent naar een nieuwe functie, je netwerk wil uitbreiden of jezelf wil profileren als een expert in jouw vakgebied, je LinkedIn-profiel speelt een cruciale rol. In deze blog zullen we enkele belangrijke redenen bespreken waarom een goed LinkedIn-profiel van belang is en krijg je van ons praktische tips om jouw LinkedIn-profiel te verbeteren, zodat je het meeste uit dit platform kunt halen voor jouw loopbaan.

Wil je weten hoe je jouw personal branding het beste opbouwt en hoe je het beste solliciteert via LinkedIn? Bekijk dan hier de blog over solliciteren via LinkedIn.

 

Waarom is een goed LinkedIn-profiel zo belangrijk?

Een sterk LinkedIn-profiel zorgt ervoor dat jij zichtbaarder bent en opvalt tussen alle andere profielen. Een LinkedIn profiel verbeteren zorgt ervoor dat:

 • Je beter opvalt voor recruiters en bedrijven die nieuwe potentiële kandidaten zoeken. Zij kijken, als ze via LinkedIn zoeken naar mensen die bij hun vacatures passen, vaak niet alleen naar diploma’s of opleidingen, maar ook naar bijvoorbeeld vaardigheden. Wie weet heb jij voor je droombaan niet een passend papiertje, maar wel alle benodigde skills. Heb je die goed ingevuld op je profiel, dan benaderen ze jou sneller.
 • Je sneller wordt opgemerkt door bijvoorbeeld collega’s, investeerders en andere zakelijke connecties. Deel je bijvoorbeeld veel en laat je zien dat je veel kennis hebt van bepaalde onderwerpen? Dan ben je aantrekkelijk om mee samen te werken en een zakelijke relatie mee op te bouwen, omdat mensen je als een expert zien.
 • Je sneller in verbinding komt met mensen uit dezelfde branche. Als mensen uit je branche jou vinden en met jou connecten, krijg je natuurlijk ook in je tijdlijn te zien wat zij delen. Wie weet wat voor interessants daar weer tussen zit. En dankzij jouw uitgebreide netwerk wordt het ook weer makkelijk om andere mensen te vinden die wellicht interessante connecties voor je kunnen zijn.

 

LinkedIn profiel verbeteren: Hoe maak je een goed LinkedIn-profiel?

Hierbij geven we je 5 belangrijke tips die je kunt inzetten om je LinkedIn-profiel te verbeteren.

Zorg voor een duidelijke functiebenaming en professionele LinkedIn-profielfoto

Jouw functietitel en LinkedIn-profielfoto zijn naast je naam vaak het eerste wat mensen lezen als ze je profiel bezoeken. Het is daarom belangrijk dat jouw functietitel voor iedereen te begrijpen is om duidelijk vindbaar te zijn. Zo wordt een salarisadministrateur bij Coolblue een “verloningskoning” genoemd. Heel origineel, maar als die persoon ooit een nieuwe baan zoekt en alleen dat als huidige functiebenaming heeft staan, verkleint diegene wel een beetje zijn of haar kansen om gevonden te worden door recruiters en bedrijven die zoeken naar een nieuwe salarisadministrateur. Je LinkedIn-profielfoto moet professioneel zijn: met een onprofessionele foto is de kans groot dat iemand besluit om je niet te benaderen of een connectieverzoek te sturen.

Tip voor je LinkedIn-profiel van onze recruitment consultant Romay:Gebruik geen vakantiefoto, sportfoto of andere onprofessionele foto. Gebruik een duidelijke foto waarop goed te zien is wie jij bent. Een goede omslagfoto komt ook professioneel over, bijvoorbeeld van de organisatie waar je werkt.”

 Zet jouw naam in je URL

Door de URL aan te passen van je profiel en je volledige naam hierin te plaatsen ben je beter vindbaar.  Om je URL aan te passen klik je op profiel weergeven en kun je vervolgens rechts bovenin je URL bewerken.

Voeg een samenvatting toe

Een samenvatting schrijven vinden mensen vaak het moeilijkst, maar het maakt je profiel wel af. Een LinkedIn-samenvatting is een belangrijk onderdeel van je profiel en biedt je de mogelijkheid om jezelf te presenteren en je professionele verhaal te vertellen.

Tip voor je LinkedIn-profiel van onze recruitment consultant Élène:Een kleine samenvatting is altijd handig voor ons als recruiter. Zo krijgen we snel inzicht in wie je bent en waar je voor staat. Zie het als het ware als een pitch.”

 In je samenvatting zet je onder andere:

 • Je huidige functie en belangrijkste taken in deze rol.
 • Je passie en interesses.
 • Je professionele doelen en toekomstplannen.
 • Wat je te bieden hebt. Dit hoeft niet te lang te zijn. Hou het kort maar krachtig.

Laat andere mensen aanbevelingen over jou plaatsen

Een LinkedIn-profiel met aanbevelingen wordt vanzelfsprekend beter beoordeeld dan profielen zonder. Zo kom je betrouwbaarder over voor bijvoorbeeld werkgevers. Dit geldt ook voor veel connecties.

Zorg voor interactie

Door veel berichten te plaatsen, andere berichten te delen of op berichten te reageren maak je als het ware reclame voor jezelf op LinkedIn. Doordat je bijvoorbeeld een interessant bericht plaatst, zien andere mensen waarmee je bezig bent, waar je goed in bent of wat je interessant vindt. Zo blijf je relevant.

Hou je profiel up-to-date

Het is noodzakelijk om je profiel bij te houden, zodat mensen die je profiel bezoeken geen verouderde informatie lezen. Een actueel profiel wekt vertrouwen bij werkgevers, connecties en potentiële zakelijke partners, en het stelt anderen in staat om een accuraat beeld van je professionele identiteit te krijgen.

Beschrijf alleen je relevante werkervaring

Beschrijf per onderdeel kort wat je doet/deed in die functie. Zet hier wel alleen relevante werkervaring neer. Zoals onze recruitment consultant Romay vertelt: “Als starter zijn je stages bijvoorbeeld wel relevant, maar je bijbaantje bij New York Pizza als bezorger niet.”

Als je een aantal jaren werkervaring hebt, is een samenvatting van je startersfuncties ook prima. Als je gaten in je cv hebt, leg dan uit waardoor dat komt. Dit hoeft niet in detail, maar geef aan dat je bijvoorbeeld een sabbatical hebt gehad.”

Tip voor je LinkedIn-profiel van onze recruitment consultant Élène:Schrijf altijd de werkzaamheden bij je functie. Zo weten wij specifiek wat je hebt gedaan en kunnen wij hierdoor beter inschatten of jij een geschikte kandidaat bent.”

 

Je LinkedIn-profiel verbeteren: op elk moment altijd interessant

Wil jij je LinkedIn-profiel verbeteren? Dat is slim! Een goed LinkedIn-profiel is de sleutel tot het vergroten van je zichtbaarheid, het opbouwen van waardevolle connecties en het versterken van je professionele merk. Of je nu midden in een sollicitatieproces zit, je netwerk wil uitbreiden of jezelf wil positioneren als een expert in jouw vakgebied, een sterk LinkedIn-profiel is essentieel.

Tom van Boheemen
Marketing medewerker

06 december 2023

Sluiten

Stuur ons je CV!

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw gegevens

  Voeg een cv toe
  Sluiten

  Upload hier jouw vacature

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Direct contact?