Durf ook jij af te wijken van standaard sollicitatieprocessen?

“Durf af te wijken van standaard sollicitatieprocessen”

Werving en selectie Credion via Werving op Maat

Foto: Eileen Bakker (accountmanager, Werving op Maat), Dave Smits (eigenaar Credion Veenendaal en Rosmalen) en Rob Kuppens (financieel adviseur bedrijven, Credion Rosmalen)

Durven af te wijken van standaard sollicitatieprocessen. Onder dit motto gingen Werving op Maat en Credion, specialist op gebied van bedrijfs- en vastgoedfinancieringen, op zoek naar de ideale kandidaat. Inmiddels werkt Rob Kuppens 3 maanden als financieel adviseur bedrijven bij Credion. Hoe deze sollicitatieprocedure tot succes heeft geleid? Dat vertellen we graag in dit blog!

 

Maatwerk, de gemene deler van Rob, Credion en Werving op Maat

Flexibiliteit, persoonlijk contact en maatgericht werken zijn drie kernwaarden die hoog op de agenda staan, zowel bij Rob als bij Credion en Werving op Maat. Dat maakte dit tot een prettige samenwerking. Dave Smits, eigenaar van o.a. Credion Rosmalen vertelt dat zij, in tegenstelling tot andere zakelijke dienstverleners, de traditionele zakelijke dienstverlening durven te vertalen naar hippe, moderne concepten. “Wij hebben bijvoorbeeld geen standaard kantoor met receptie, maar een kantoor geïntegreerd in ‘t Koffiehuis in Rosmalen. In deze horecagelegenheid kun je letterlijk binnenlopen voor financieel advies en zakelijke financieringen. Ik vind het belangrijk om te investeren in het persoonlijke contact, zowel richting mijn collega’s als richting klanten en mijn netwerk. Op die manier gaan wij altijd een dialoog aan en kunnen wij maatwerk leveren.”

De uitdaging

“Vanaf moment één was het voor ons een uitdaging om de juiste kandidaat aan te trekken. We zochten namelijk een financieel adviseur met zowel analytische als commerciële vaardigheden. Dit in combinatie met een persoonlijkheid die dezelfde visie met ons deelt.” Volgens Dave een uitdagend vraagstuk waarbij de hulp van Werving op Maat meer dan welkom is. Dave vervolgt: “Vanwege hun expertise op gebied van finance en sales en de onderlinge klik was het voor ons vanzelfsprekend om Werving op Maat deze opdracht toe te vertrouwen”.

Rob Kuppens, de ideale kandidaat

Via LinkedIn werd Rob aangeschreven door recruitment consultant Iris Piek van Werving op Maat. “Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest bij een grote bank, was ik klaar voor een nieuwe stap. Het bericht van Iris kwam wat dat betreft op het juiste moment. Mijn wens was om kleinschaliger en persoonlijker te gaan werken. Geen 20 dossiers op een dag wegwerken, maar echt één-op-één vóór de klant werken. Dit heb ik, boven alle verwachtingen, bij Credion gevonden,” vertelt Rob.

Werving en selectie Credion en Werving op Maat

Eileen Bakker (accountmanager bij Werving op Maat) en Rob Kuppens (financieel adviseur bedrijven bij Credion Rosmalen)

Afwijken van standaard sollicitatieprocedures

Bij deze sollicitatieprocedure zijn alle partijen van de gebaande paden afgeweken; zij durfden maatwerk aan te bieden. Hierdoor doorliep Rob geen standaard sollicitatieproces, licht Dave toe. “Om echt een beeld te krijgen van de persoon zelf kozen wij ervoor om met het derde gesprek met Rob op het terras te gaan lunchen.” Vanuit Rob’s kant werd dit als positief ervaren: “Credion steekt de juiste energie, tijd en aandacht in mensen en dat merkte ik ook terug in de hele procedure. Door deze setting kon ik mezelf zijn, voelde ik mij op mijn gemak en heb ik van persoon tot persoon een nog beter beeld gekregen,” vult Rob aan. Accountmanager Eileen Bakker heeft hem door de procedure heen begeleid, “Het was heel erg fijn om af en toe wat coaching en feedback te ontvangen op de gesprekken waar ik ook daadwerkelijk wat mee kan.”

Verwachting vs. Realiteit

Het is altijd de vraag of de baan uitpakt zoals deze aan de voorkant is verkocht. Voor Rob is er geen twijfel meer mogelijk: “Het beeld dat aan de voorkant is gegeven, is voor de volle 100% bevestigd. Ik moet zelfs toegeven dat het persoonlijke contact en het maatwerk juist méér naar voren komt. Kortom, alles bevalt boven verwachting goed!”

Een optimale samenwerking in werving & selectie

Wie wil nou niet een soepele samenwerking met een werving- en selectiebureau? Dave vertelt: “Vanuit Credion zijn wij volledig ontzorgd door WOM. Pro-activiteit en het meedenkend vermogen was vanaf dag één merkbaar. Ieder contactmoment voorafgaand en naderhand met de kandidaat werd op de voet gevolgd. Dit heeft voor ons geresulteerd in een soepel lopend traject, waar verwachtingen door Eileen goed werden gemanaged.”

 

Ook een uitdagende positie vervullen?

Kunnen wij jou helpen bij het vinden de ideale kandidaat? Onze accountmanagers en recruitment consultants helpen en geven graag advies. Wil je samen met ons onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact met ons op via info@wervingopmaat.nl.

Birgit van Herk
Marketing manager

15 mei 2024

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?