In gesprek met Merel | Blog | Finance recruitment | Werving op Maat

In gesprek met Merel: finance recruitment consultant bij Werving op Maat

recruitment consultant Werving op Maat

Onze finance recruitment consultant Merel Verwoerd heeft een flinke carrièreswitch gemaakt. Na haar opleiding mondzorgkunde aan de HAN is ze aan de slag gegaan als mondhygiëniste. Al snel merkte Merel dat ze niet genoeg voldoening uit haar werk haalde. Zo ging ze op zoek naar een meer commerciële en dynamische werkomgeving. Recruitment is voor haar de perfecte combinatie tussen commercie en het werken met en voor mensen. Ze geniet van het vele schakelen met kandidaten en klanten. Het leukst aan haar werk? Met omdenken en out of the box ideeën de juiste match maken!

In deze blog nemen we je mee achter de schermen en ontdek je waar onze finance recruitment consultants zich mee bezig houden. Hoe selecteert Merel finance professionals en wat is de grootste uitdaging binnen finance recruitment? Je leest het in deze blog!

 

Hoe introduceer jij het werk van Werving op Maat aan anderen?

“Werving op Maat is een werving- en selectiebureau. De grootste kracht van Werving op Maat is de persoonsgerichtheid. Persoonlijke aandacht staat centraal voor zowel de klant als de kandidaat. Wij gaan dus verder dan alleen een match op papier, wij willen namelijk een match maken op de persoon. Wij willen iemand plaatsen met niet alleen de juiste kennis en kunde, maar ook iemand die zich als een vis in het water voelt in het bedrijf. Uiteindelijk is het doel een langdurige samenwerking en dat maakt Werving op Maat speciaal.”

 

Wat is jouw rol en expertise binnen Werving op Maat?

“Ik ben onderdeel van het finance-team. Binnen het finance-team hebben we naast de finance & control-functies allemaal nog een specialisme. Dit is onderverdeeld in risk & compliance, bancair, accountancy en non-profit. Mijn expertise ligt bij risk & compliance. Ik ben daarom meestal op zoek voor functies zoals een riskmanager, compliance officer of een risk & compliance business partner.”

 

Waar let je vooral op bij het selecteren van finance professionals?

“Het eerste waar ik naar kijk is de achtergrond in een bepaalde sector of opleiding. Iemand moet natuurlijk wel de juiste inhoudelijke kennis hebben om geschikt te zijn voor een rol. Vervolgens ga ik professionals benaderen die mogelijk geschikt zouden kunnen zijn. Als iemand interesse heeft, ga ik een persoonlijk gesprek aan waarin we nader kennismaken. Hoe ben jij als persoon? Welke werksfeer vind jij prettig? Ik kijk dus ook of het een match is tussen organisatie en persoon. Dit is in mijn ogen heel belangrijk voor een langdurige samenwerking. Als organisatie en persoon niet goed bij elkaar passen zou dat zonde zijn en wordt niemand daar uiteindelijk echt gelukkig van.”

 

Wat vinden werkgevers belangrijke competenties van finance professionals?

“Over het algemeen is het voor bijna alle functies die ik vervul belangrijk dat iemand analytisch sterk is. Binnen het finance vakgebied is het natuurlijk erg belangrijk dat alles precies klopt, dus in de persoonseigenschappen moet dat ook terugkomen. Iemand moet precies, systematisch, en ordelijk te werk gaan. Als ik specifiek kijk naar riskfuncties, dan is een kritisch blik essentieel. Je bent namelijk continu bezig met controleren. Is alles compliant? Zijn we volgens wet- en regelgeving aan het werk?”

 

Welke finance-kennis heb je het laatste jaar opgedaan?

“Toen ik begon bij Werving op Maat had ik weinig tot geen inhoudelijk finance kennis. Wanneer je bij WOM start begin je met een onboarding programma. Hierin worden onder andere alle verschillende finance vakgebieden uitgelegd. Vervolgens ga je al vrij snel aan de slag met een eerste vacature. Voor mij was dit een financial controller-rol. Als eerst moest ik mij goed verdiepen in deze rol, zodat ik over zoveel mogelijk vakinhoudelijke kennis zou beschikken. Daarnaast hebben de gesprekken met klanten en kandidaten mij erg geholpen om meer inhoudelijke kennis te krijgen. Uiteraard heb ik ook nog de nodige zelfstudie moeten doen.”

 

Waar zou je nog meer over willen leren op het gebied van finance recruitment?

“Op risk & compliance gebied is er sowieso nog heel veel te leren. Risk & compliance is ontzettend breed. Door meer ervaring op te doen leer ik steeds meer en word ik steeds beter in het matchen van professionals aan de juiste functies en organisaties. Door de complexiteit van de vacatures kost het soms veel tijd om de juiste match te vinden, maar dat is tegelijkertijd ook de leukste uitdaging! Wanneer je dan een juiste match hebt kunnen maken geeft dit erg veel voldoening. Dan weet ik weer waarom ik dit werk doe.”

 

Kan Merel jou helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging? Neem dan gerust contact met haar op (merel@wervingopmaat.nl | 06-43491810).

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

25 oktober 2022

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?