Business support medewerker: een rol om te groeien

Business support bij Werving op Maat: een veilige start en ontdekken wat je leuk vindt!

Werving op Maat Business support

Rustig beginnen, de organisatie, de branche en het vak leren kennen en de vrijheid krijgen om te ontdekken wat je leuk vindt: dat is het idee achter de functie van business support medewerker bij Werving op Maat. Werkt dat? Zeker! Romay van Splunteren volgde het traject en is ondertussen doorgegroeid naar de rol van recruitment consultant. We spraken haar en Eileen Bakker, business unit manager bij WOM én de bedenker van het concept, over hun ervaringen!

 

Twee vliegen in één klap 

Eileen: “Voor mensen die direct uit school aan een baan als recruiter begonnen zonder ervaring met personeelsbemiddeling, merkte ik dat de aanlooptijd tot volwaardig recruiter best lang was. Door te starten bij business support kun je eerst de organisatie en dienstverlening goed leren kennen zonder direct een target boven het hoofd te hebben hangen. Bovendien waren wij vanuit de organisatie op zoek naar wat meer ondersteuning voor de ervaren recruiters en accountmanagers. Die twee vraagstukken leken mij heel mooi samenkomen in een afdeling als die van business support!”

Romay: “Omdat ik nog geen ervaring had binnen recruitment, hebben we tijdens de gesprekken gezamenlijk gekozen voor een zachte landing. Dat was voor mij ook zeker fijn omdat ik aan de slag ging met het vakgebied IT. Dat was aan het begin nog een onbegrijpelijke wereld. Het is veel fijner als je dan rustig de tijd krijgt om mee te luisteren en alles te leren kennen.”

Eileen: “En dat dit concept werkt, blijkt wel uit het verhaal van Romay. In de eerste maand in haar nieuwe functie, als recruitment consultant, heeft ze direct een supermooie deal binnengehaald. Ze heeft vier maanden zonder druk haar weg kunnen vinden en nu ze klaar is voor de volgende stap en de KPI’s die daarbij horen, lukt dat dus ook direct.”

 

De rol van business support: van meeluisteren naar zelf doen

Romay: “De werkzaamheden voor het business support team zijn heel divers. Afspraakbevestigingen maken, vacatures zoeken voor goede potentiële kandidaten, cv’s anonimiseren, open voorstellen doen… Als er nieuwe vacatures zijn help je mee met searchen en aanschrijven. Daardoor kom je ook in contact met kandidaten. Je luistert in het begin heel veel mee bij intakes van ervaren collega’s. Heb je eenmaal genoeg meegeluisterd, dan kun je die intakes vervolgens ook zelf doen.”

 

Iedereen staat voor je klaar 

Romay: “Tijdens je onboarding, de eerste drie weken, heb je een buddy aan wie je alles kunt vragen. Maar over het algemeen staat bij WOM iedereen voor je klaar. Je kunt bij iedereen aankloppen en er is nooit iemand die zegt ‘Nee, ik heb geen tijd’.”

Eileen: “Dat is ook wel een beetje het idee van business support. Je zit in een functie waarin je met iedereen in de organisatie contact hebt. Zo leer je alle facetten kennen en ontdek je vanzelf wat je het meest interessant vindt en wat jou ligt.”

 

Een vervolgstap op maat 

Romay: “Ik ben na vier maanden doorgegroeid van business support naar recruitment consultant, terwijl we van tevoren hadden afgesproken dat ik zes maanden op deze functie zou zitten. Dat is wat ik zo mooi vind aan Werving op Maat. Er is ruimte en vrijheid om op jouw eigen tempo te gaan: ik wilde sneller, maar als iemand juist wat langer business support medewerker zou willen blijven dan is dat ook prima. Er wordt echt gekeken naar wat bij jou past.”

Eileen: “Het is maar net hoe je in elkaar zit. Op een gegeven moment merk je vanzelf dat je toe bent aan een vervolgstap en welke kant je dan op wil.”

 

Ook aan de slag bij business support? 

We hebben altijd ruimte voor nieuwe business support medewerkers! Lijkt dit jou ook wel wat? Dan horen we graag van je! Stuur jouw cv in een mailtje naar Eileen, via eileen@wervingopmaat.nl of bel/app haar als je nog vragen hebt: 06-38839788. Eileen helpt je graag verder!

Laura van Moolenbroek
Copywriter en employerbranding-specalist

31 augustus 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?