Waarom recruiter worden? Deze recruiters vertellen het je!

Recruiter worden? De belangrijkste redenen om te kiezen voor een carrière in recruitment

Waarom recruiter worden? Ontdek de 5 belangrijkste redenen

Wil jij recruiter worden? Of vraag je je af of het iets voor jou is? De arbeidsmarkt is al een tijd lang ontzettend krap. Dat betekent dat het voor veel bedrijven heel moeilijk is om aan personeel te komen. En dat er dus voor recruiters en recruitment consultants heel veel werk te doen is! Maar is het ook leuk werk om te doen? Zeker! Onze eigen WOM recruiters en recruitment consultants vertellen je graag waarom zij zelf hun vak zo leuk vinden. Zo ontdek je of het ook iets voor jou is!

 

Waarom recruiter worden of waarom recruitment consultant worden?

Als je de personeelsbemiddeling in wil, kun je onder andere recruiter en recruitment consultant worden. Maar wat is het verschil tussen die twee? Een recruiter houdt zich vooral bezig met het maken van matches tussen kandidaten en klanten. Een recruitment consultant doet daarnaast ook een stukje accountmanagement. Die kan zich ook bezighouden met het binnenhalen van nieuwe klanten of het maken van nieuwe afspraken met bestaande klanten bijvoorbeeld. Heb je aanleg voor sales? Dan is de functie van recruitment consultant waarschijnlijk het meest interessant voor je. Richt jij je het liefst vooral op het werken met kandidaten en hen koppelen aan bedrijven die zo goed mogelijk bij hen passen, kies dan een carrière als recruiter.

Bij Werving op Maat hebben we een hele groep recruiters en recruitment consultants in dienst. Zij vertellen je graag waarom zij zelf hun werk zo leuk vinden.

 

Wil jij recruiter worden? Ga bij Werving op Maat aan de slag

Overweeg je een carrière in recruitment? Ga dan aan de slag bij Werving op Maat! We groeien hard en zoeken regelmatig nieuwe recruiters en recruitment consultants. Meer over werken bij Werving op Maat en al onze openstaande vacatures vind je op onze Werken bij WOM-pagina. Twijfel je of je beter recruiter of recruitment consultant kunt worden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de verschillen nog veel uitgebreider met je en helpen je om de beste keuze te maken. Vul daarvoor eenvoudig het formulier hieronder in.

Jurgen Stolk
Co-owner

29 augustus 2023

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?