Employer branding & recruitment marketing | Werving op Maat

Employer branding en recruitment marketing

Opvallen tussen duizenden vacatures is uitdagend. Incidenteel een vacature plaatsen, eventueel een socialmediaberichtje erbij en dan afwachten is niet meer voldoende. Er is een andere aanpak nodig. Een aanpak waarin employer branding en recruitment marketing een essentiële rol spelen. Hoe zet je die in? Wij helpen graag!

Employer branding & recruitment marketing

Het belang van employer branding en recruitment marketing

Het is niemand ontgaan dat de arbeidsmarkt in beweging is en dat je flexibel moet zijn om met deze verandering om te gaan. Die veranderingen betekenen ook dat employer branding en recruitmentmarketing een steeds belangrijkere rol krijgen binnen onze dienstverlening. Want zeg nou eerlijk, zijn kandidaten nog op zoek naar een baan? Of zijn ze op zoek naar een werkgever die iets toevoegt aan hun ambities en persoonlijke doelen? En wat te denken van de mensen die helemaal niet op zoek zijn. Hoe ga je hen overtuigen om toch een overstap te maken? Want de groep actief werkzoekenden is kleiner dan ooit. Door recruitment marketing en employer branding efficiënt en effectief in te zetten.

Employer branding

Employer branding is een proces waarbij je je naam, reputatie en identiteit op de arbeidsmarkt promoot om zo door de juiste toekomstige én huidige medewerkers als aantrekkelijke werkgever te worden gezien.

Hoe je dat doet? Door onder andere een consistente en authentieke boodschap te verspreiden waarin je vertelt wat jouw bedrijf bijzonder maakt en wat jou onderscheidt van andere werkgevers. Het ontwikkelen van een employerbranding-strategie vraagt om onderzoek, een creatief uitgangspunt en objectiviteit waarmee je set werkgeversmerk écht naar voren haalt. 

 

Meer weten over employer branding?

Wil je meer weten over hoe je je eigen employerbranding-strategie ontwikkelt en implementeert? Of wil je inspiratie over hoe andere werkgevers dit eerder hebben aangepakt? Je ontdekt het allemaal in ons handige employerbranding-magazine. Download ‘m gratis!

Download het magazine

Recruitment marketing

Bij recruitment marketing maken we gebruik van marketingprincipes- en technieken die meer geschikte kandidaten aantrekken, werven en behouden.

Het doel is enerzijds om geschikte kandidaten aan te trekken en anderzijds de betrokkenheid van huidige medewerkers te vergroten. Dit doen we bijvoorbeeld door wervingscampagnes te ontwikkelen of door socialmediamarketing en job advertising in te zetten. Je krijgt van ons een passend advies dat specifiek is afgestemd op jouw organisatie en vacature(s). Iedere nieuwe uitdaging vraagt namelijk om een maatwerkoplossing. 

Dit is wat wij voor jou kunnen betekenen:

✅Employer branding

We ontwikkelen een complete employerbranding-strategie. Van persona’s, Employee Value Proposition (EVP) tot aan het concept en implementatie. In deze strategie staat het opbouwen en versterken van het werkgeversmerk centraal, met als doel: potentiële kandidaten aantrekken en huidige medewerkers behouden.

 

Doelgroepgerichte vacatureteksten

We (her)schrijven scherpe vacatureteksten die de doelgroep raken en aansluiten bij de branche. Zelf leren hoe je dat aanpakt? Dan bieden we jou de handvaten en tools zodat je hier in de toekomst zelfstandig mee aan de slag kunt.

 

Job advertising

Een vacature adverteren vraagt om kennis van de doelgroep, beschikbare kanalen en de branche waarin je werkt. Aan de hand van arbeidsmarktdata en onderzoek zetten wij advertentie(s) met passende mediabudgetten uit op één of meerdere kanalen.

 

Storytelling

We maken een sterke (corporate) story die we doorvoeren op je werkenbij-pagina. Een recruitmentvideo of bedrijfsfotografie die je verhaal kracht bij zetten? Ook dit nemen wij je uit handen.

 

Social media marketing

Meer zichtbaarheid creëren op social media rondom je werkgeversmerk? Wij ontwikkelen (of ondersteunen bij de ontwikkeling van) socialmediaposts en -campagnes waarmee je op een aantrekkelijke manier de juiste doelgroep aanspreekt.

Personeelsbehoud

Onze werkwijze

Hoe gaan we samen van start? Dit kun je verwachten.

01

Vrijblijvende kennismaking

Waar liggen jouw wensen en behoeften? Samen kijken we naar de huidige situatie en het gewenste resultaat, zodat wij een passend advies kunnen uitbrengen.

02

Advies en offerte op maat

Naar aanleiding van de kennismaking stellen wij een advies en offerte op maat op. Deze nemen via een videocall samen met je door. Je kunt op later moment akkoord geven.

03

Akkoord? Scope bepalen

Ben je klaar om te starten met het employerbranding- en/of recruitmentmarketing-traject? Dan gaan we de afspraken en planning opmaken.

04

Debriefing & start!

In de debriefing worden de laatste op- of aanmerkingen doorgegeven voordat we écht van start gaan.

05

Monitoring & tussentijdse evaluaties

Hoe verlopen de activiteiten en is er bijsturing nodig? Tussentijds kijken we naar de resultaten en stemmen we de zaken met elkaar af.

Onze employerbranding-specialisten

Met de juiste kennis en ervaring ontwikkelen wij jouw employer brand en brengen wij jouw vacature bij de juiste doelgroep onder de aandacht. Advies? Neem contact op met een van onze specialisten.

Werving op Maat
Werving op Maat
Laura van Moolenbroek copywriter

Laura van Moolenbroek

Copywriter en employerbranding-specalist

Laura van Moolenbroek

Copywriter en employerbranding-specalist

06-81350708 laura@wervingopmaat.nl Werving op Maat
Observerend Betrouwbaar Nieuwsgierig Nauwkeurig
Ilse Hendriks content marketeer

Ilse Hendriks

Content marketeer

Ilse Hendriks

Content marketeer

ilse@wervingopmaat.nl Werving op Maat
Creatief Loyaal Resultaatgericht Kritisch
Natasja van Hummel

Natasja van Hummel

Marketing manager

Natasja van Hummel

Marketing manager

06 81 42 49 24 natasja@wervingopmaat.nl Werving op Maat
Creatief Hulpvaardig Motivator Doelgericht

Waar kan Werving op Maat je mee helpen?

Wil je aan de slag met jouw employer brand of recruitmentmarketing-activiteiten? Vul dan vrijblijvend het formulier hiernaast in. Dan nemen wij contact met jou op om alle mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op en vraag om vrijblijvend advies

Sluiten

Stuur ons je CV!

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw gegevens

Voeg een cv toe
Sluiten

Upload hier jouw vacature

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Direct contact?

whatsapp