Assessments: dit zijn de voordelen | Werving op Maat | Recruitment

Assessments: dit zijn de voordelen

De digitale transformatie in sollicitatieprocedures

Het afgelopen jaar heeft er een enorme versnelling van de digitale transformatie plaatsgevonden. Medewerkers werken grotendeels vanuit huis en zelfs sollicitatieprocedures vinden online plaatst. Dit vraagt niet alleen om aanpassing in het recruitmentproces, maar ook om andere competenties bij de toekomstige medewerker. Een online selectie assessment kan de voorspellende waarde, of een kandidaat past bij het gewenste profiel en binnen het team, vergroten en een mismatch voorkomen.

Voorspelkracht en zekerheid

Een (online) selectie assessment geeft inzicht in hoe iemand hoogstwaarschijnlijk kan of gaat functioneren in de toekomstige functie. Het is een effectieve manier om het potentieel van een kandidaat te bepalen, zeker bij twijfel kun je als werkgever een weloverwogen keuze maken en een mismatch voorkomen. Naast het toetsen van kennis en ervaring kun je door middel van assessments gerichter zoeken naar de kandidaat met de juiste competenties en drijfveren.

Een professioneel selectieproces & candidate experience

Bij sollicitanten kan een assessment het beeld van een objectief en professioneel selectieproces versterken. De kandidaat krijgt het gevoel dat er op professionele wijze naar zijn of haar competenties wordt gekeken en het selectieproces met zorg en aandacht wordt doorlopen. Zelfs wanneer de kandidaat wordt afgewezen kan het assessmentrapport worden gebruikt voor eigen ontwikkeling en in volgende sollicitatiegesprekken. Door waardevolle inzichten kijkt de kandidaat hoogstwaarschijnlijk positief terug op het selectieproces en draagt het bij aan de candidate experience.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bij Werving op Maat aanbieden? Download hier de hand-out of neem vrijblijvend contact op met recruitment- en assessment consultant Pauline de Boer via pauline@wervingopmaat.nl.

Pauline de Boer
Recruitment- en assessment consultant

15 juni 2021

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Direct contact?

Bel ons

06-39185565

Stuur een e-mail

info@wervingopmaat.nl

Stuur ons een bericht