Waarom recruiter worden? Ontdek de 5 belangrijkste redenen

5 redenen om te kiezen voor een carrière in recruitment

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een baan als recruitmentprofessional. Door de toenemende vraag naar geschikte en gedreven professionals wordt ook de rol van recruiter in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker. Overweeg jij een carrière in recruitment? Wij zetten 5 redenen waarom recruiter worden een goed idee is!

Waarom recruiter worden? Om deze 5 redenen!

1. Jouw werk heeft direct impact op een organisatie

Mensen zijn onmisbaar binnen een organisatie. Zij zijn het kloppend hart binnen een organisatie. Het werk wat je als recruiter doet, is daarmee direct van waarde. Je kunt dus direct impact maken wanneer een kandidaat is geplaatst. Dat is wat ons betreft een mooie eerste reden waarom werken als recruiter interessant is.

2. Je ziet direct resultaat, en resultaat wordt beloond!

In recruitment help je kandidaten bij hun zoektocht naar een baan die bij hen past. Zodra er een match is, geeft dat alle partijen een goed gevoel. Je hebt zowel kandidaat als de organisatie blij gemaakt en aan elkaar verbonden. Het mooie is dat je na het boeken van resultaat hiervoor een prestatiebonus ontvangt. Win-win-win!

3. Je maakt waardevolle connecties, voor nu en later

Dagelijks kom je in contact met tientallen mensen. Je leert van de gesprekken en krijgt bij verschillende type organisaties een kijkje achter de schermen. Je doet dus de waardevolle inzichten op en vergroot tegelijkertijd je netwerk. Ook al levert het niet altijd direct resultaat op, vaak treffen jullie elkaar weer in de toekomst.

4. Kandidaten maar ook bedrijven zijn blij met jouw werk

Je helpt bedrijven bij het oplossen van een probleem (de vacature). Jij bent de spil tussen werkgever en de arbeidsmarkt en bent als recruiter de ‘brand ambassador’ die het verhaal uitdraagt naar kandidaten. Je organiseert en begeleidt het gehele recruitmentproces en kan voor beide partijen het verschil maken.

5. Ons vak is en blijft volop in ontwikkeling, jij dus ook!

Een aantal jaar geleden zag de arbeidsmarkt er totaal anders uit. Inmiddels is de vraag groot en is recruitment volop in ontwikkeling. Recruitment wordt mede met de inzet van digitale middelen persoonlijker, creatiever en maatgerichter. Dat betekent dat er binnen dit vakgebied ook voor recruiters veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zijn. Bedrijven investeren dan ook graag in de ontwikkeling van de medewerker.

Waarom recruitment consultant worden?

Behalve recruiter is ook een carrière als recruitment consultant interessant. Waarom recruitment consultant worden? Eigenlijk gelden hiervoor precies dezelfde redenen als bij een carrière in recruitment: het is een baan vol mooie impact, direct zichtbare resultaten, waardevolle connecties en mooie bonussen. Het verschil tussen de functie van recruiter en recruitment consultant is dat je je als recruiter echt richt op het maken van matches tussen organisaties en kandidaten. Als recruitment consultant doe je daarnaast ook nog een stuk(je) accountmanagement.

Wil jij een recruitmentcarrière? Ga bij Werving op Maat aan de slag

Als recruitmentprofessional kun je echt tonen wat je in je mars hebt én je wordt betaald voor je prestaties. Overweeg je een carrière in recruitment? Ga dan aan de slag bij Werving op Maat! We groeien hard en zoeken regelmatig nieuwe recruiters en recruitment consultants. Meer over werken bij Werving op Maat en al onze openstaande vacatures vind je op onze Werken bij WOM-pagina. Twijfel je of je beter recruiter of recruitment consultant kunt worden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de verschillen nog veel uitgebreider met je en helpen je om de beste keuze te maken. Vul daarvoor eenvoudig het formulier hieronder in.

Jurgen Stolk
Co-owner

29 juni 2021

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?