5 redenen om te kiezen voor een carrière in recruitment

5 redenen om te kiezen voor een carrière in recruitment

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een (loop)baan als recruitmentprofessional. Door de toenemende vraag naar enthousiaste en gedreven professionals wordt daarmee de rol van recruiter in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker. Overweeg jij een carrière in recruitment? Wij zetten 5 redenen om te kiezen voor een carrière in recruitment voor je op een rij.

1. Jouw werk heeft direct impact op een organisatie

Mensen zijn onmisbaar binnen een organisatie. Zij zijn het kloppend hart binnen een organisatie. Het werk wat je als recruiter doet is daarmee direct van waarde. Je kunt dus direct impact maken wanneer een kandidaat is geplaatst.

2. Je ziet direct resultaat, en resultaat wordt beloond!

In recruitment help je kandidaten bij hun zoektocht naar een baan die bij hen past. Zodra er een match is geeft dat alle partijen een goed gevoel. Je hebt zowel kandidaat als de organisatie blij gemaakt en aan elkaar verbonden! Het mooie is dat je na het boeken van resultaat hiervoor een prestatiebonus ontvangt. Win-win-win!

3. Je maakt waardevolle connecties, voor nu en later

Dagelijks kom je in contact met tientallen mensen. Je leert van de gesprekken en krijgt bij verschillende type organisaties een kijkje achter de schermen. Je doet dus de waardevolle inzichten op en vergroot tegelijkertijd je netwerk. Ook al levert het niet altijd direct resultaat op, vaak treffen jullie elkaar weer in de toekomst.

4. Kandidaten maar ook bedrijven zijn blij met jouw werk

Je helpt bedrijven bij het oplossen van een probleem (de vacature). Jij bent de spil tussen werkgever en de arbeidsmarkt en bent als recruiter de ‘brand ambassador’ die het verhaal uitdraagt naar kandidaten. Je organiseert en begeleidt het gehele recruitmentproces en kan voor beide partijen het verschil maken.

5. Ons vak is en blijft volop in ontwikkeling, jij dus ook!

Een aantal jaar geleden zag de arbeidsmarkt er totaal anders uit. Inmiddels is de vraag groot en is recruitment volop in ontwikkeling. Recruitment wordt mede met de inzet van digitale middelen persoonlijker, creatiever en maatgerichter. Dat betekent dat er binnen dit vakgebied ook voor recruiters veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zijn. Bedrijven investeren dan ook graag in de ontwikkeling van de medewerker.

Als recruitmentprofessional kun je echt tonen wat je in je mars hebt én je wordt betaald voor je prestaties. Overweeg je een carrière in recruitment? Op dit moment zoeken wij een recruiter en een recruitment consultant IT. Stuur ons gerust een mail met jouw cv en motivatie. Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Jurgen Stolk
Co-owner

29 juni 2021

Meer informatie over dit artikel?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een bericht

  Sluiten

  Stuur ons je CV!

  Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw gegevens

   Voeg een cv toe
   Sluiten

   Upload hier jouw vacature

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   Direct contact?